Persberichten Lekstroom, 10.25 uur

Utrecht, 02-07-2007

Rijden met ontzegging

IJSSELSTEIN In de ochtend van maandag 2 juli werd een automobilist aangehouden omdat hij reed terwijl hij een ontzegging had.

Rond 05.00 uur zagen politiemensen een automobilist bij het winkelcentrum De Clinckhoef rijden. Zij vroegen het kenteken bij de meldkamer na en de eigenaar van de auto bleek een ontzegging van de rijbevoegdheid te hebben. De bestuurder kreeg een stopteken en hij was inderdaad de eigenaar van de auto en mocht dus in het geheel niet achter het stuur zitten. De verdachte, een 34-jarige man uit Nieuwegein, werd aangehouden.

De politiemensen reden met de verdachte langs zijn huis om daar een identiteitsbewijs en zijn rijbewijs op te halen. Het rijbewijs werd in beslag genomen. Tegen de Nieuwegeiner is proces-verbaal opgemaakt voor het rijden met een ontzegging.

Brandstichting

LOPIK Op zondagavond 1 juli werd brand gesticht in een leegstaand pand.

Rond 22.30 uur zag een getuige rook uit een leegstaand pand aan het Lentehof komen en belde 112. Een politieman ging poolshoogte nemen en constateerde hetzelfde. Hij ging het pand binnen en zag dat er meerdere brandhaarden waren.

De brandweer kwam ter plaatse en had het vuur snel onder controle. Om de brand te kunnen stichten was in het pand ingebroken.

Aan getuigen die voor, tijdens of na de brand iets verdachts hebben gezien op of in de omgeving van het Lentehof wordt verzocht contact op te nemen met de politie van district Lekstroom op telefoonnummer 0900-8844 of via Meld Misdaad op telefoonnummer 0800-7000.

Tegen het verkeer

IJSSELSTEIN Op zondagavond 1 juli beging een automobilist een verkeersovertreding en bleek vervolgens beduidend te veel te hebben gedronken.

Rond 18.30 uur zagen politiemensen dat een automobilist op de Kerkstraat tegen de richting in reed. De automobilist, een 48-jarige man uit IJsselstein, rook sterk naar alcohol. Uit de blaastest bleek dat hij te veel had gedronken en hij werd aangehouden.

Bij de ademanalyse in het politiebureau blies de IJsselsteiner 740 ug/l, ruim meer dan drie keer de maximaal toegestane hoeveelheid van 220 ug/l. Ook bleek zijn rijbewijs al in 2003 ongeldig te zijn verklaard en reed de man dus zonder rijbewijs. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt.

Vernieling

NIEUWEGEIN Drie jongens werden op zondag 1 juli aangehouden voor vernielingen op een schip aan de IJzerwerf.

Rond 15.20 uur werd de politie gebeld dat enkele jongens vernielingen aan het plegen waren op een schip aan de IJzerwerf. Ter plaatse bleek dat een drietal jongens aan boord van een oud schip op het Merwedekanaal waren geklommen. Daar hadden zij meerdere ruiten ingegooid de boot met verf besmeurd. Het drietal, jongens van 12, 13 en 14 jaar oud en afkomstig uit Nieuwegein, werd aangehouden voor vernieling.

Bij hun verhoor bekenden de jongens de vernielingen te hebben gepleegd. Tegen hen is proces-verbaal opgemaakt en het verbaal is voor afdoening via een alternatieve straf overgedragen aan Bureau HALT. Ook zullen de jongens opdraaien voor de ontstane schade.