Ingezonden persbericht


Den Haag, 1st Juli 2007

Meer dan een miljoen Nederlandse vrouwen steunen de Minister Koenders inspanning voor de MDG3. Gender Concerns International heeft het Schokland akkoord getekend namens het Platform VDV (Vrouwen voor Duurzame Vrede).

Op 30 juni 2007 waren duizenden mensen, inclusief Ministers, Hoofden van Ontwikkelings Organisaties, Banken, Commerciële en Financiële Instellingen en Individuelen samengekomen om het Schokland Akkoord te steunen.

Sabra Bano, Directeur Gender Concerns International, heeft het Schokland Akkoord namens het Platform Vrouwen voor Duurzame Vrede ondertekend. Dit is een platform van 10 Nederlandse Vrouwen organisaties die samengekomen zijn om meer hulp te bieden aan vrouwen in conflict gebieden. Het Platform bevordert de implementatie van de UN Veiligheidsraad resolutie 1325 in Nederland. Het VDV vertegenwoordigd de grootste groep van Nederlandse Vrouwen Organisaties waaronder de Nederlandse Vrouwen Raad met ongeveer 1 miljoen leden

Enkele van de ondertekenaars waren

Namen: Organisaties

Mr. Eimert van Middelkoop Minister for Defensie

Mr. Bert Koenders Minister for Development Cooperation

Ms. Maria Verhoeven Amnesty International

Mr. Willem van Genugten Dutch organization for Scientific Studies (NOW)Ms. Sabra Bano,Platform Vrouwen Duurzame Vrede (VDV)

on behalf of 10 organizations within the platform..

Meer informatie: Www.genderconcerns.nl en www.hetakkoorvanschokland.nl

Gender Concerns International

Benoordenhoutseweg 23, 2596 BA, The Hague

T: +31 (0) 70 - 31 42 461, F: + 31 (0) 70 - 31 42 462

E: Info@genderconcerns.nl, W: www.genderconcerns.nl

Note: Gender Concerns International (GCI) is een in Nederland gevestigde internationale ontwikkelingsorganisatie, dat zowel op nationaal als internationaal niveau opereert. Nationale initiatieven en nationale steun kan aanmerkelijk bijdragen aan onze internationale samenwerkingsprojecten. GCI werd in januari 2004 opgericht door een groep experts en specialisten met professionele werkervaring en interesse in de genoemde werkvelden