Politie Limburg-Noord

Eric van Mierlo benoemd als kwartiermaker brandweerdistrict Weert


Datum: 2-07-2007
Tijd bericht: 09:07
Plaats: Weert

Met ingang van 1 oktober a.s. is Eric van Mierlo benoemd als kwartiermaker / beoogd districtcommandant voor het brandweerdistrict Weert. De gemeenten Weert, Nederweert en Leudal zetten hiermee een volgende stap in de samenwerking van hun brandweerkorpsen.

Eric van Mierlo (41) is geen onbekende in de brandweerwereld. Hij heeft de opleiding Commandeur en Master of Crisis and Disastermanagement (MDCm) gevolgd en is momenteel werkzaam bij de bedrijfsbrandweer van Chemelot in Sittard-Geleen. Daarvoor is hij werkzaam geweest bij de brandweerkorpsen van Roermond, Weert en Hilversum en heeft hij voor Adviesbureau Van Dijke aan de de nodige projecten als interim-manager leiding gegeven. Daaronder ook enkele projecten die gericht waren op samenwerking tussen brandweerkorpsen.

De gemeenten Weert, Nederweert en Leudal hebben besloten om vooruitlopend op de beoogde regionalisering van de brandweer in Noord- en Midden-Limburg een kwartiermaker voor het brandweerdistrict Weert te benoemen. Deze krijgt als belangrijkste opdrachten mee het ontwikkelen van een voorstel voor de organisatorische inrichting van het brandweerdistrict Weert en het in overleg met de commandanten op een efficiënte en effectieve wijze beheren en inzetten van mensen en middelen. Verder is hij verantwoordelijk voor de kwaliteit van de brandweerkorpsen en de regie en uitvoering van het brandweerbeleidsplan in het district. Hij adviseert de drie betrokken burgemeesters op dit beleidsplan en legt aan hen hierover verantwoording af.

Het brandweerdistrict Weert bestaat uit de gemeenten Weert, Nederweert en Leudal met in totaliteit 102.000 inwoners. In het district zijn ruim 175 brandweermensen werkzaam waarvan 18 in fulltime dienstverband bij de gemeenten. Het district telt 7 brandweerposten

///// einde persbericht /////

Meer informatie: Sjoerd van der Schuit, Regionaal Commandant Brandweer, 077-3598700