Politie Amsterdam-Amstelland



Automobilist komt om bij eenzijdige aanrijding / Nieuwe Hemweg (02/07/07)

Maandagochtend 2 juli kwam een 36-jarige automobilist uit Haarlem om het leven toen hij op de Nieuwe Hemweg met zijn auto tegen een boom reed. Het slachtoffer was op slag dood. Naar de oorzaak van het dodelijke verkeersongeval wordt door de politie een onderzoek ingesteld. Waarschijnlijk verloor de man in de bocht door nog onbekende oorzaak de controle over het stuur, waarna de aanrijding volgde.

Overvaller geldwisselkantoor aangehouden / Damrak (02/07/07)

Zondagmiddag 1 juli rond half een werd op het Damrak een 25-jarige man aangehouden nadat hij gepoogd had een geldwisselkantoor te overvallen. De man had het wisselkantoor aan het Damrak betreden toen er geen andere klanten aanwezig waren. Hij liep naar de balie en schoof een tasje gedeeltelijk onder het kogelwerende glas door. Hij vertelde dat hij in het bezit was van een pistool en eiste geld. Het personeelslid liep naar achteren en drukte de overvalknop in. Na enige tijd vluchtte de overvaller weg. De politie kon de verdachte vrij snel na dit incident aanhouden omdat hij door medewerkers van cameratoezicht werd gevolgd op de beelden. Agenten werden naar hem toe gedirigeerd, waarna hij werd ingerekend. De man was niet in het bezit van een vuurwapen. Hij heeft een bekentenis afgelegd.

Preventief fouilleeractie levert 2 messen op / Leidseplein (02/07/07)

Zaterdagavond 30 juni tussen 18.00 uur en 21.00 uur heeft de politie rondom het Leidseplein en de Lijnbaansgracht preventief gefouilleerd. Ongeveer 700 personen werden gecontroleerd op wapens. Twee personen kregen een proces-verbaal omdat bij hen werd een mes aangetroffen.