Rechtbank 's-Hertogenbosch


Tien jaar gevangenisstraf en tbs voor doodslag en afpersing

âs-Hertogenbosch, 2 juli 2007 â De rechtbank âs-Hertogenbosch heeft vandaag een 22-jarige man uit Boxtel veroordeeld tot tien jaar gevangenisstraf en tbs met dwangverpleging.

De Boxtelaar bracht op 24 december 2006 in Boxtel een 30-jarige man uit Mariaheide om het leven. Ook is de man veroordeeld voor afpersing, een poging afpersing en opzetheling in december 2006 in Boxtel. De veroordeling is conform de eis van de officier van justitie.

De rechtbank acht de man verminderd toerekeningsvatbaar voor de doodslag. Tijdens het plegen van het levensdelict was er bij de Boxtelaar sprake van een gebrekkige ontwikkeling en ziekelijke stoornis van zijn geestvermogens. De rechtbank acht de kans op herhaling hoog tot zeer hoog. Bij de afpersing, poging afpersing en opzetheling liet de man zich leiden door persoonlijk materieel gewin. Voor deze feiten acht de rechtbank de 22-jarige man volledig toerekeningsvatbaar. Gelet op de ernst van de feiten adviseert de rechtbank dat de tbs met dwangverpleging pas aanvangt nadat hij tweederde deel van de gevangenisstraf heeft uitgezeten.

LJ Nummer

BA8458

Bron: Rechtbank 's-Hertogenbosch Datum actualiteit: 2 juli 2007 Naar boven