Persberichten Eemland noord, 10.55 uur

Utrecht, 02-07-2007

Bezitter gestolen auto bekent diefstallen

BAARN Agenten van het KLPD zagen op dinsdag 26 juni om 09.15 uur een auto op de Rijksweg A1 rijden die gestolen bleek te zijn in Baarn. De aangehouden bestuurder, een 37-jarige inwoner van Baarn, bekende tijdens het verhoor meerdere diefstallen te hebben gepleegd.

Volgens de verdachte had hij de auto in Utrecht voor 50 euro gekocht van twee onbekende jongens. De auto was echter ontvreemd bij een woninginbraak op de Dovenetelhof in Baarn in de nacht van 24 op 25 april. In de auto troffen de rechercheurs een hoeveelheid snoep en drank aan die afkomstig bleek te zijn uit een verenigingsgebouw op het Ocrieteiland. Hiermee geconfronteerd bekende de verdachte het snoepgoed en de drank enkele uren voor zijn aanhouding te hebben gestolen uit het gebouw en daar al twee keer eerder te hebben ingebroken op 19 mei en 21 juni. Ook bij die gelegenheden had de Baarnaar snoep en een kleine hoeveelheid geld weggenomen.

De verdachte is op vrijdag 29 juni voorgeleid bij de rechter-commissaris en blijft in voorlopige hechtenis.

Hennepkwekerij

SOESTERBERG Op de Buys Ballotlaan is zondag een hennepkwekerij ontdekt. Omstreeks 17.00 uur ontdekte een eigenaar van een pand dat hij verhuurde, dat er in het pand een hennepkwekerij was ingericht. Hij schakelde de politie in. In de kelder van het gebouw was een muur gemetseld waarachter de kwekerij stond, die inmiddels al ontmanteld was. De politie nam alle apparatuur die er nog stond in beslag. Er werd diefstal van stroom geconstateerd. Onderzoek naar de eigenaar van de kwekerij is ingesteld.

Ruzie bij benzinestation

SOEST Bij een benzinestation aan de Beukenlaan zijn twee mannen elkaar in de haren gevlogen na een conflict. Zondag omstreeks 14.15 uur zag een 28-jarige automobilist uit Soest een 31-jarige automobilist uit Soest over het hoofd bij het wegrijden. De 31-jarige man werd erg boos en gespuugde de 28-jarige man in zijn gezicht. De 28-jarige man sloeg de 31-jarige man vervolgens. De politie werd ingeschakeld en heeft allebei de mannen aangehouden. De mannen hebben tegen elkaar aangifte gedaan.