Persberichten Eemland zuid, 10.45 uur

Utrecht, 02-07-2007

Oproep getuigen: mishandeling vrouw in auto

AMERSFOORT Een 22-jarige vrouw uit Amersfoort heeft aangifte gedaan van mishandeling door twee vrouwen op straat. Het slachtoffer zat in haar auto op dinsdag 26 juni omstreeks 15.30 uur te wachten voor het rode verkeerslicht bij de kruising Ringweg Kruiskamp met de Van Randwijcklaan. Achter haar auto stopte een personenauto en twee vrouwen stapten uit en liepen naar de auto van de vrouw. Vervolgens zouden zij de ruit van de auto hebben ingeslagen en de vrouw hebben geslagen. Hierdoor liep zij letsel op aan het gelaat. Een jongeman op een fiets schoot het slachtoffer te hulp, en de vrouwen gingen ervandoor. Later heeft het slachtoffer aangifte gedaan bij de politie. Aanleiding van de mishandeling zou een conflict zijn in de relatiesfeer.

De politie Eemland zuid roept getuigen, en met name de behulpzame jongeman, van dit incident op om zich te melden bij de politie Eemland zuid via tel. 0900-8844 of via de anonieme meldlijn 0800-7000.

Beroving; getuigen gezocht

AMERSFOORT Bij winkelcentrum Schothorst is een 14-jarige jongen uit Amersfoort met geweld van zijn fiets en mobiele telefoon beroofd. De jongen fietste omstreeks 16.40 uur met een vriend bij het winkelcentrum en werd tegengehouden door een groep van zeven a acht personen. Eén van hen maakte gebruik van geweld en beroofde het slachtoffer van zijn spullen. De 14-jarige jongen schakelde vervolgens de politie in. Na een kort onderzoek kwamen de agenten bij een 16-jarige verdachte uit Amersfoort uit, maar hij ontkent iedere betrokkenheid. Hij is verhoord. Mochten er getuigen zijn van de beroving, dan wordt hen verzocht contact op te nemen met de politie van het district Eemland zuid; via tel: 0900-8844. Anoniem bellen kan via tel 0800-7000.

Gestoken met glas

AMERSFOORT Een 25-jarige man uit Voorburg is zondagmorgen 1 juli ernstig gewond geraakt na een zware mishandeling in een café aan de Lavendelstraat.

De man is omstreeks 04.10 uur vermoedelijk met een glas gestoken en liep een slagaderlijke bloeding op. Hij is met de ambulance naar het Lichtenbergziekenhuis vervoerd en daar direct geopereerd. Hierna was hij weer aanspreekbaar en verklaarde dat hij zelf behoorlijk veel alcohol had genuttigd en dat hij ruzie had gekregen met andere bezoekers. Er zijn geen verdachten aangehouden. De politie heeft de zaak in onderzoek en heeft al diverse getuigen gehoord. Toch zou de politie graag met meer mensen spreken die getuige zijn geweest van het incident en wat eraan vooraf ging. Hen wordt verzocht contact op te nemen met de politie van het district Eemland zuid, via tel:0900-8844. Of anoniem via tel: 0800-7000.