Persberichten Heuvelrug, 10.45 uur

Utrecht, 02-07-2007

Aanrander aangehouden
DRIEBERGEN/RIJSSENBURG- Op woensdag 20 juni werd een man, die ervan verdacht wordt verschillende vrouwen te hebben lastig gevallen in Driebergen, aangehouden. De politie zoekt mogelijke andere slachtoffers.

In de periode van 9 april tot 6 juni 2007 werden in elk geval vijf vrouwen in Driebergen lastig gevallen door een krantenbezorger. De man reed op een fiets met hierop rode fietstassen door Driebergen. Hij sprak de vrouwen aan, maakte seksuele toespelingen, kneep hen in de billen of viel hen op een andere manier lastig.

Bij de politie kwamen begin mei de eerste meldingen daadwerkelijk binnen waaronder een van melding van bedreiging, kwamen begin juni binnen.

Op 6 juni viel de verdachte een vrouw lastig nabij een sporthal in Driebergen. Op dat moment kon de man niet worden aangehouden. Via bewakingsbeelden herkende de wijkagent de man als een 25-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats. Gezien het signalement en de werkwijze kon hij als verdachte worden aangemerkt van de eerder gepleegde aanrandingen en bedreiging.

Op 20 juni 2007 werd de verdachte aangehouden in een gestolen auto in Utrecht.

De man zit vast voor onderzoek. De politie heeft het vermoeden dat hij mogelijk meer vrouwen heeft lastig gevallen. Een ieder die aanvullende informatie heeft of mogelijk slachtoffer is geworden van de man, wordt gevraagd zich te melden bij de politie van het district Heuvelrug, 0900-8844.

Onder invloed
RHENEN Bij een alcoholcontrole op de Grebbeweg is maandagmorgen een 27-jarige automobilist uit Ede aangehouden. De man werd omstreeks 00.35 uur gecontroleerd en viel op omdat hij aan het bumperkleven was. De uitslag van de ademanalyse was 510 ug/l. De man kreeg een rijverbod van vijf uur en tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Fietser onder invloed
VEENENDAAL Omdat omstanders de politie hadden gebeld over het gevaarlijke rijgedrag van een 53-jarige fietser uit Veenendaal, is de man aangehouden voor rijden onder invloed. De politie kreeg zondag 1 juli omstreeks 19.10 uur de melding dat de man op de Kerkewijk in zwaar beschonken toestand van zijn fiets was gevallen. Agenten namen een kijkje en troffen de man aan. Hij rook sterk naar alcohol en werd aangehouden. De Veenendaler was het daar niet mee eens, schold de agenten uit en verzette zich tegen zijn aanhouding. De agenten hebben hem met gepast geweld onder controle gekregen. De ademanalyse op het politiebureau wees uit dat hij 1115 ug/l in zijn lichaam had. Proces-verbaal is opgemaakt.

Fietsendieven
DRIEBERGEN RIJSENBURG Op het NS station heeft de politie zondag 1 juli twee 16-jarige jongens uit Utrecht en Zeist aangehouden voor het stelen van een fiets. Ook een derde verdachte (gegevens onbekend) werd later aangehouden. Omstreeks 17.35 uur kreeg de politie een melding van een getuige die zag dat drie jongens een fiets aan het stelen waren. Bij het zien van de politie namen ze de benen. Na een korte achtervolging werden twee jongens in de kraag gevat. Iets later kon elders in Driebergen een derde verdachte worden aangehouden. De ouders van de jongens zijn in kennis gesteld. Ze zijn verhoord en tegen hen is proces-verbaal opgemaakt.

Vernielers aangehouden
ELST Twee twaalfjarige en een elfjarige jongen uit Elst zijn zondag 1 juli aangehouden voor het vernielen van een ruit en het plaatsen van hakenkruizen op een schoolgebouw. Omstreeks 16.40 uur kreeg de politie de melding dat drie jongens een ruit hadden ingegooid van een school aan de Beatrixstraat. Agenten gingen ter plaatse en zagen dat naast de kapotte ruit ook hakenkruizen op de muren waren gezet. Al snel kwamen ze uit bij een van de jongens. Hij bekende dat hij en zijn vriendjes bij het voetballen per ongeluk de ruit hadden stuk gemaakt. Voor de hakenkruizen wees hij echter naar zijn vrienden. Agenten kwamen bij de tweede jongen uit en kregen van hem het zelfde verhaal; het waren zijn vrienden die de muren beklad hadden. Zo ook bij de derde jongen; ook hij had de kruizen niet op de muur gezet. Kortom, wie van de drie de kruizen geplaatst heeft, is onderwerp voor nader onderzoek. De ouders zullen de schade vergoeden.