Ingezonden persbericht


Polycom introduceert ARENA-partnerprogramma voor gezamenlijke ontwikkeling van nieuwe on-demand collaboration-oplossingen

Applicatie- en serviceleveranciers en hardwareproducenten ontwikkelen en verkopen oplossingen op basis van het Polycom collaboration-platform

Amsterdam, 2 juli 2007 - Polycom introduceert Polycom ARENA. Via dit partnerprogramma kunnen hardwareproducenten en leveranciers van software- en conferencing-applicaties hun oplossingen integreren met het krachtige unified collaboration-platform van Polycom. Op die manier kunnen partners krachtige oplossingen ontwikkelen voor uiteenlopende sectoren. Deelnemende ARENA-partners als AudiSoft Technologies, GlobalMedia Group, IP Access International, One Touch Systems, Revolabs, Simtrol, VBrick Systems en VR Meetings hebben inmiddels al oplossingen ontwikkeld. Dit zijn op standaarden gebaseerde, volledig geïntegreerde oplossingen voor optimale samenwerking binnen groeimarkten als onderwijs, gezondheidszorg, productie, justitie en publieke veiligheid.

Polycom ARENA-partners kunnen de uitwisselbaarheid van hun oplossingen met het Polycom-platform van spraak-, video- en contentoplossingen ontwikkelen, testen en certificeren. Naast platform-API's biedt het programma business development managers en marketing- en salesprofessionals verschillende hulpmiddelen via een online portal. Daarmee verkorten partners de time-to-market van innovatieve, geïntegreerde collaboration-oplossingen en zijn ze in staat om klanten sneller te bereiken.

Voorbeelden van oplossingen van ecosystem-partners zijn de volgende.

Optimale samenwerking tussen chirurgen en pathologen Polycom ARENA-partner GlobalMedia Group heeft zijn CapSure Digital Imaging-oplossing geïntegreerd met het Polycom-platform. Hierdoor kunnen chirurgen in een operatiekamer het onderzoek van verdacht weefsel van een patiënt door een patholoog real-time volgen. Op die manier is het mogelijk dat chirurgen en pathologen de dynamische microscopische beelden op verschillende locaties gelijktijdig beoordelen en direct communiceren over de juiste chirurgische behandeling.

Digitaal aanklagen van verdachten door lokale en provinciale overheden Simtrol heeft op basis van de video-collaboration-oplossingen van Polycom een oplossing ontwikkeld voor de digitale afhandeling van rechtzaken. De Simtrol Curiax Arraigner biedt rechtbanken, politielocaties en gevangenissen een effectieve manier om de logistieke en veiligheidsproblemen rondom gevangenentransport en overvolle rechtbankagenda's te verminderen. De integratie van videoconferencing op verschillende locaties, digitaal documentbeheer en digitale handtekeningen in een platform vermindert de kosten voor vervoer, verbetert de veiligheid en bespaart kosten.

Draadloze mobiele video vanaf elke locatie
De combinatie van de Polycom-videoconferencingoplossingen en Frontline Communicator maakt videocommunicatie ook mogelijk in gebieden zonder traditionele infrastructuren. Deze oplossing van Polycom ARENA-partner AudiSoft Technologies is zeer robuust, gebruikersvriendelijk, licht en compact. Bovendien is de oplossing geschikt voor vrijwel elk type netwerk, waaronder WiFi, 802.11b/g, satelliet, 3G, Mesh en WAN. Op die manier kunnen gebruikers onder alle omstandigheden beelden delen met collega's of experts op andere locaties. Deze videocommunicatieoplossing is op uiteenlopende gebieden inzetbaar: van hulpverleningsdiensten, journalistiek en oliewinning tot en met grootschalig projectmanagement.

Webmeeting-omgeving voor on-demand video met verschillende deelnemers VRMeetings, onderdeel van telecomgigant NTT en Polycom ARENA-partner, gaat zijn MeetingPlaza bundelen met de unified conferencing bridges van Polycom. Dit is een on-demand, webgehoste audio/visuele VoIP-technologie voor synchrone real-time communicatie met verschillende deelnemende partijen. In samenwerking met Polycom wordt een plug-in (gateway) ontwikkeld, waarmee Polycom-gebruikers die collaboration-functionaliteit ook vanaf andere locaties kunnen benutten.

"Het Polycom ARENA-programma is een katalysator voor innovatie en leidt tot nieuwe collaboration-applicaties die de productiviteit en efficiency op werkplekken verder verbeteren", zegt Mark Roberts, vicepresident van het Polycom ARENA-programma. "Klanten profiteren van de expertise van onze partners die op standaarden gebaseerde oplossingen ontwikkelen, die naadloos aansluiten op het Polycom-platform."

"Dit partnerprogramma ondersteunt bij de uitbreiding van het aantal applicaties voor de collaboration-technologie van Polycom en stimuleert de verdere ontwikkeling van applicaties", aldus Ira Weinstein, senior analist bij Wainhouse Research. "Het biedt partners de mogelijkheid om het merk Polycom en het platform in te zetten voor nieuwe oplossingen. Zo kunnen kanaalpartners hun verticale markten vergroten door specifieke klantbehoeften in te vullen met een breed aanbod van op standaarden gebaseerde oplossingen."

Voor meer informatie over het Polycom ARENA-partnerprogramma: http://www.polycom.com/ARENA

Polycom Inc.
Polycom, Inc. is wereldwijd marktleider op het gebied van samenwerkingsoplossingen. De producten van dit bedrijf maximaliseren de efficiëntie en productiviteit van mensen en bedrijven door video-, spraak-, data- en weboplossingen te integreren. Polycom biedt de ultieme communicatie-ervaring. De op standaarden gebaseerde kwaliteitsproducten van Polycom zijn eenvoudig in te zetten en te beheren, en intuïtief te gebruiken. Ze worden ondersteund door een open architectuur en integreren naadloos met de meeste telefonie- en presentatiegebaseerde netwerken. Polycom kenmerkt zich door zijn innovatieve technologie, onderscheidende producten, samenwerkingsverbanden en hoogwaardige service. Om die reden is Polycom de beste keuze voor bedrijven die op zoek zijn naar bewezen oplossingen en die concurrentievoordeel willen behalen op het gebied van real-time communicatie en samenwerking.