Gemeente Leeuwarden

Dancetour 2007 Dancetour 2007

Zon, muziek en swingend publiek tijdens Dancetour Leeuwarden

Bron: Stichting Dancetour (02-07-2007)

De derde editie van Dancetour Leeuwarden was wederom een groot succes. In totaal kwamen meer dan 10.000 mensen een kijkje nemen op dit gratis toegankelijk dance evenement. Ondanks de wisselende weersvoorspellingen voor 1 juli, was het zeer goed vertoeven op het Zaailand. Iedereen ging helemaal los op de platen van de top DJ's Aniphus, Ronald van Gelderen, DJ Jean, DJ Joop en Marco V.

Artiesten
Om 13.00 uur opende DJ Antiphus Dancetour Leeuwarden 2007. Meteen vanaf de eerste tonen kwamen hier al aardig wat bezoekers op af. De volgende was de winnaar van de DJ-contest op de website van Dancetour, de Leeuwardense DJ Jay G. Deze DJ deed het goed en bleek al veel fans te hebben. Na DJ Jean was het de buurt aan de populaire DJ Joop uit Leeuwarden. Hij had nog geen plaat gedraaid of alle handen gingen de lucht in. Het was goed te zien dat hij geliefd is bij het publiek uit zijn woonplaats. Het openluchtspektakel op het Zaailand werd vervolgens op een swingende manier afgesloten door Marco V. Zo kwam er om 22.00 uur een eind aan de derde editie van Dancetour Leeuwarden.

Participatieprojecten
De diverse participatieprojecten om de jongeren uit Leeuwarden dichter te betrekken bij het dance evenement in hun eigen stad zijn goed verlopen. Studenten van ROC de Friese Poort liepen stage bij de beveiliging en er was een DJ-workshop voor geĂŻnteresseerden. Deze workshop werd goed ontvangen door het aanwezige publiek.

Kidsrights
De vrijwilligers van Kidsrights hebben door de verkoop van lootjes en foto's tijdens de Dancetour veel geld opgehaald voor het project Nkosi's Haven in Zuid-Afrika. KidsRights steunt bestaande, goed lopende, lokale organisaties, die directe en 'op maat gesneden' hulp bieden aan kinderen.