Persberichten 02/07 ochtend

Regio, 02-07-2007

Noordwijkerhout Vrouw door drie mannen beroofd Een 17 jarige vrouw uit Voorhout is zaterdag 30 juni tussen 02.15 en 02.30 uur beroofd van een klein geld bedrag. De vrouw fietste over de Maandagsewetering ter hoogte van de ingang Zeewinde. Net voorbij de Pilarenlaan ter hoogte van de bushalte zag zij drie jonge mannen op zich afrennen. De mannen, met een Noord Afrikaans uiterlijk, dwongen haar tot stoppen en beroofden haar van een klein geldbedrag. De vrouw kreeg meerdere klappen in het gezicht en kwam ten val. De politie heeft een onderzoek ingesteld en verzoekt getuigen zich te melden bij de recherche van Noordwijk via 0900-8844.

Hillegom Beroving met geweld Een 18 jarige jongen uit Nieuw-Vennep is zondag 1 juli even na 03.00 uur op de Emmastraat met geweld van zijn fiets beroofd. Een kale blanke man van ongeveer 25 jaar met een breed postuur sprak eerst een vriend van de jongen uit Nieuw-Vennep aan, greep hem bij de keel en wilde diens fiets hebben. De jongen, een 18 jarige uit Hoofddorp, wist zich uit de greep van de man los te maken. De man is vervolgens naar de andere jongen gelopen, heeft hem meerdere vuistslagen in het gezicht gegeven en ging er met zijn fiets vandoor via de Meerlaan in de richting Haarlemmermeer. De jongen raakte even bewusteloos en werd ter observatie overgebracht naar het Spaarneziekenhuis. Zijn fiets werd even verderop teruggevonden. De man was in het gezelschap van een meisje. De politie stelt een onderzoek in en verzoekt getuigen zich te melden via 0900-8844 bij het politieteam van Lisse.

Voorschoten Aanrijding zorgt voor stremmingen Een aanrijding op de Veurseweg heeft er zaterdag 30 juni, rond 11.50 uur, toe geleid dat beide rijrichtingen geblokkeerd werden. De twee autos die bij de aanrijding betrokken waren stonden midden op de rijbaan. Het ongeluk ontstond toen een 86 jarige man uit Voorschoten met zijn auto vanuit een parkeerhaven de weg opkeerde. Tijdens deze manoeuvre liet hij een 26 jarige automobilist uit Voorburg niet voorgaan. De twee autos botsten. De 86 jarige man raakte gewond aan zijn hoofd en zijn inzittende, zijn 83 jarige vrouw, raakte gewond aan haar been. Zij zijn overgebracht naar het ziekenhuis in Leidschendam. De verkeersdienst is een onderzoek gestart naar het ontstaan van het ongeluk.

Alphen aan den Rijn Aanhoudingen na ruzie De politie heeft op zaterdagmiddag een 18 jarige Alphenaar aangehouden nadat hij op straat ruzie had gemaakt met een 17 jarige plaatsgenoot. Tijdens de ruzie, die op de Hooftstraat plaatsvond, werden er over en weer klappen uitgedeeld. De 18 jarige raakte gewond aan zijn gezicht en een aantal tanden braken af door een kopstoot. De 18 jarige werd in het centrum van Alphen aangehouden door een agent die de Alphenaar met een mes in zijn hand zag lopen. Op sommeren liet hij het mes vallen. Op het bureau heeft de 18 jarige Alphenaar als verdachte een verklaring afgelegd, maar heeft hij ook aangifte gedaan van mishandeling. Op maandagochtend 2 juli heeft de politie de 17 jarige Alphenaar aangehouden. Tegen de twee mannen wordt proces-verbaal opgemaakt.

Vrouwenakker Diefstal uit woning De bewoners van een woning aan de Ruigekade hebben bij de politie aangifte gedaan van diefstal uit hun woning. In de nacht van zaterdag 30 op zondag 1 juli werd er een raam opengebroken en zijn dader(s) de woning binnengedrongen. Uit de woning zijn onder andere sieraden en een mobiele telefoon gestolen. De bewoners werden wakker van geluid en hoorden een scooter wegrijden. Mogelijk dat de dader(s) met een scooter zijn gevlucht. De politie vraagt getuigen zich te melden bij de politie via 0900-8844.

Bodegraven Aanhouding na mishandeling De politie heeft op zaterdag 30 juni, rond 20.50 uur, een 39 jarige man uit Bodegraven aangehouden op verdenking van het slaan van een 43 jarige man uit Bodegraven. De verdachte had de 43 jarige man, een bekende van hem, in dronken staat lastig gevallen op de Meerval. Hij heeft daarbij de 43 jarige man in het gezicht geslagen en bedreigd. De 43 jarige man deed bij de politie aangifte waarop de verdachte is aangehouden. Tegen de verdachte wordt proces-verbaal opgemaakt.

Omdat de verdachte onder invloed van alcohol zijn auto had bestuurd heeft hij op het politiebureau een blaastest afgelegd. De uitslag van de blaastest bedroeg 715 ug/l, terwijl de limiet in het verkeer 220 ug/l is. Op basis van deze uitslag is zijn rijbewijs ingenomen (inname boven 570 ug/l).

Gouda Inbraak in school De politie heeft een onderzoek ingesteld naar een inbraak in een school aan de Ridder van Catsweg. De inbraak vond plaats op zondag 1 juli rond 02.30 uur. Via het ingooien van een ruit zijn de daders de school binnengedrongen. Een alerte getuige belde de politie nadat de getuige twee jongens de school in zag gaan. De politie is direct ter plaatse gegaan en heeft het pand omsingeld voor het geval de inbrekers nog binnen waren. In het pand was echter niemand meer aanwezig. In de omgeving is nog een zoekslag gemaakt, maar dit leverde geen resultaat op. Het is nog niet bekend of er iets is weggenomen uit de school.

Gouda Mishandeling op de Guldebrug Een 53 jarige vrouw uit Gouda heeft aangifte gedaan van mishandeling. De vrouw wilde op zaterdag 30 juni, omstreeks 21.00 uur, de Guldebrug over fietsen. Op de brug stonden echter drie meisjes die haar de weg versperden. De vrouw probeerde door te fietsen maar werd door de meisjes tegengehouden. Er ontstond een woordenwisseling tussen de vrouw en de meisjes waarbij er gescholden werd. Een van de meisjes viel de vrouw aan en sloeg meerdere keren met een vuist in haar gezicht en trok aan haar haren. Het tweede meisje bemoeide zich ermee, het derde meisje hield zich afzijdig. Getuigen die buiten stonden bij de Garenspinnerij vanwege een jeugdvoorstelling hebben de twee partijen uit elkaar gehaald en de politie gebeld. De meisjes zijn daarop weg gegaan. De politie vraagt getuigen die nog geen contact hebben gehad met de politie zich te melden bij het politieteam van Gouda centrum via 0900-8844.

Gouda Auto gestolen na inbraak Tijdens een inbraak in een woning aan de Rietvinkpolderstraat zijn de autosleutels weggenomen. Met deze sleutels is de auto die voor het huis geparkeerd stond gestolen. De auto, een groene Seat Arosa, staat inmiddels internationaal als gestolen gesignaleerd. In de woning is door de dader(s) gezocht naar waardevolle spullen. Uit de woning werden onder andere een telefoon en geld weggenomen. De bewoners hebben aangifte gedaan bij de politie van diefstal. De inbraak vond plaats tussen vrijdag 29, 19.00 uur en zaterdag 30 juni 13.30 uur. De politie vraagt getuigen van de inbraak zich te melden bij de politie van Gouda Oost via 0900-8844.

Gouda Rijden onder invloed van alcohol De politie heeft zondagnacht 1 juli een 29 jarige automobiliste uit Gouda aangehouden wegens rijden onder invloed van alcohol en vernieling van een paaltje. Volgens een getuige reed de bestuurster slingerend en steeds rakelings langs geparkeerde autos. Dan weer remde de vrouw onnodig af, stopte en gaf dan weer gas. Op de Hoge Gouwe reed zij tegen een paaltje. De getuige vermoedde dat de vrouw onder invloed was van alcohol, belde de politie en bleef achter de auto rijden. De Goudse parkeerde haar auto uiteindelijk op de Molenwerf en liep naar de Markt waar zij werd aangehouden. Een blaastest gaf een resultaat van 1155 ug/l, terwijl de limiet in het verkeer 220 ug/l is. Tegen de vrouw wordt proces-verbaal opgemaakt. Tevens werd haar rijbewijs ingevorderd (inname boven de 570 ug/l).

Gouda Aanhoudingen na vechtpartij De politie heeft zondag 1 juli omstreeks 03.00 uur zeven Gouwenaren van tussen de 18 en 20 jaar aangehouden na een vechtpartij op de Markt. Bij het zien van de agenten stoof de groep vechtende jongeren diverse kanten uit. In een uitgaansgelegenheid ontstond ruzie tussen twee groepen toen een meisje uit de ene groep een glas water over haar ex-vriend gooide. Een vriend van deze jongen gooide vervolgens een brandende sigaret naar het meisje waarop er een woordenwisseling ontstond tussen de twee groepen. Alle personen werden door medewerkers het pand uitgezet. Op straat kwam het tot een vechtpartij waarbij meerdere personen gewond raakten. Ook werd met een tafel van een terras gegooid en zwaaide een persoon met een fietsketting. De ketting werd later in de kleding van één van de verdachten teruggevonden en in beslag genomen. Volgens twee verdachten wilden zij de groep vechters scheiden. Alle verdachten zijn na verhoor weer heengezonden.

Nieuwerkerk aan den IJssel Bus in de brand De politie stelt een onderzoek in naar een brand in een busje in de nacht van vrijdag 29 op zaterdag 30 juni. De bus stond geparkeerd aan de achterzijde van een bedrijf op de Kortenoord toen tussen 00.00 en 00.25 uur de brand ontstond. De bus brandde volledig uit. De politie gaat uit van brandstichting en verzoekt getuigen zich te melden via 0900-8844, team Nieuwerkerk aan den IJssel

Woubrugge Racefietser van fiets afgeslagen De politie is een onderzoek gestart naar een mishandeling van een racefietser. De racefietser, een 54 jarige man uit Leiden, heeft aangifte gedaan van mishandeling. De fietser reed op zaterdag 30 juni, rond 17.00 uur, samen met zijn vrouw over de Boddens Hosangweg toen een grijze auto hen tegemoet kwam rijden. De auto haalde aan zijn kant geparkeerde autos in en liet geen ruimte voor de racefietsers waardoor zij vol in de remmen moesten. De twee racefietsers reden door in de richting van de Zwetweg en zagen dat de grijze auto weer aan kwam rijden. Plots stopte de grijze auto en stapte de bestuurder van de auto uit. Tijdens het passeren kreeg de racefietser een klap op zijn hoofd en schouder en kwam ten val. De racefietser klapte met zijn hoofd op het wegdek waar zijn helm de val breekt. De bestuurder van de auto stapte weer in en reed er vandoor. De politie is een onderzoek gestart om de verdachte bestuurder op te sporen.

--- einde berichten ---