Ingezonden persbericht


CA ERWIN DATA MODELER INTEGREERT MET MICROSOFT VISUAL STUDIO 2005 TEAM EDITION

Nieuwe release helpt database-professionals met verbeterde productiviteit en controle voor Microsoft SQL-server

Nieuwegein, 2 juli 2007 - CA introduceert de nieuwe release van CA ERwin Data Modeler (DM), de eerste data modeling tool die geïntegreerd kan worden met Microsoft Visual Studio 2005 Team Edition for Database Professionals. CA ERwin DM r7.2 is een belangrijk onderdeel van de CA ERwin Modeling Suite, een geïntegreerde set van technologieën die best practices voor het ontwerpen en modelleren van relationele databases mogelijk maakt.

Doordat Microsoft SQL is uitgegroeid tot hét databaseplatform voor bedrijven is een nieuwe generatie database-professionals ontstaan die behoefte heeft aan database-design en managementtools. CA ERwin Modeling Suite r7.2 faciliteert een op modellen gebaseerde aanpak voor bedrijfsanalyse en selectie van vereisten. Daarnaast faciliteert ERwin ook het ontwerp en de implementatie van databases van hoge kwaliteit en data warehouse-applicaties. Het maakt het ook mogelijk de SQL-server te gebruiken voor het visueel ontwerpen en genereren van objecten die gebruikt worden in de Microsoft Visual Studio-ontwikkelomgeving.

"Microsoft Visual Studio 2005 Team Edition for Database Professionals maakt het mogelijk bedrijfsoplossingen te leveren die voldoen aan de constant veranderende vraag van klanten," zegt Matt Nunn, group product manager van Visual Studio Team System bij Microsoft Corp. "Door het integreren van ERwin Data Modeler met Visual Studio 2005 Team Edition for Database Professionals helpt CA klanten om het ontwikkelproces verder te stroomlijnen, designfouten te reduceren en zo de juiste afstemming van bedrijfskritische applicaties te verzekeren."

Database-professionals gebruiken CA ERwin DM ook om snel bestaande SQL-server dataschema's te migreren en daarmee de ontwikkeling van Visual Studio projecten te versnellen. Beheersobjecten kunnen omkeerbaar ontworpen worden van Visual Studio naar CA ERwin DM voor visualisering van metadata, integratie en rapportagedoeleinden. CA ERwin DM r7.2 levert volledige taalondersteuning op de relationele syntax in de SQL server 2005. De nieuwe release voegt daar ondersteuning op MySQL, DB2 9 en Sybase IQ aan toe.

Andere wijzigingen in CA ERwin Data Modeler r7.2 zijn:
* Een vernieuwde Complete Compare-feature maakt het gebruikers eenvoudiger om niet geplande en ongeschematiseerde modelveranderingen te ontdekken
* Een nieuw, flexibeler benamingsysteem zorgt ervoor dat ontwerpers eenduidige naamstructuren gebruiken zodat standaarden voor model metadata door het hele bedrijf in samenhang zijn
* Een vernieuwde PDF-index, die navigatie vereenvoudigt in grote rapporten die Erwin DM Report Template Builder kan genereren in bedrijfsomgevingen zodat stakeholders van het model metadata in gedeelten kunnen inzien

Alle componenten van de CA ERwin Modeling Suite ondersteunen nu Microsoft SQL Server 2005. CA ERwin Modeling Suite maakt deel uit van CA Database Management, dat helpt de dienstverlening te verhogen en de totale kosten van database-ownership te reduceren door de automatisering van dagelijkse werkzaamheden.

Onderdelen van CA ERwin Modeling Suites zijn per stuk of in pakket verkrijgbaar via geautoriseerde CA resellers en CA's webwinkel http://store.ca.com .

(474 woorden)