Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Amsterdam, 2 juli 2007

WINNAARS BATTLE OF AMSTERDAM 2007

Respect voor Amsterdamse Battlemasters

Gistermiddag, zondag 1 juli, werd op de Dam in Amsterdam tijdens de finale van de Battle of Amsterdam gestreden om de titel Battlemaster 2007. De strijd voltrok zich tussen deelnemers van 12-23 jaar uit acht stadsdelen in de categorieën: Rap, Zang, Beatbox en Dans.

Het was Amsterdam Noord dat op een uitzinnige Dam de meeste punten scoorde in de categorie Rap met de groep Dobbelsteen. In de categorie Zang was er een gedeelde eerste plaats tussen Samayra uit Geuzenveld en Wetbrekers & BB uit Amsterdam Noord. Beatboxer Lil' Marra uit Zuid-Oost stal de show in de categorie Beatbox. Stadsdeel Zuid-Oost leverde ook de winnaar in de categorie Dans met The Goddes Dancers.

De winnaars werden 's avonds gehuldigd op de Dam. Zij krijgen optredens aangeboden o.a. tijdens de Buiten Bo! Editie van Zo! Cultuur en het Kwakoe Festival. Daarnaast zullen ze door Kunstenaars&Co verder worden getraind en gecoached in het programma ProfArt.

De winnaars in de categorieën Rap, Zang en Beatbox krijgen van s.t.u.d.i.o. West studiotijd aangeboden en gaan daarnaast een masterclass volgen van Mark de Clive Lowe (producer van Lauren Hill) bij de Roots & Routes Summerscool.

De winnaars in de categorie Dans zullen ook een exclusieve masterclass volgen bij de Roots & Routes Summerscool en mogen daarnaast optreden tijdens de showcase NK HipHop 2008 in de Escape.

De winnaars van de Funsport Battle van 17 juni in Skatepark Amsterdam Noord, Pascal Tan en Lennon Halsema, namen vandaag hun prijs in ontvangst. Zij gaan met Streetmasters mee op roadtrip.

De indrukwekkende omgeving van de Dam bleek ideaal om elkaar te ontmoeten, tricks en moves uit te wisselen, te strijden en vooral om samen een feestje te bouwen. De achterban was in groten getale meegekomen om hun hiphophelden zo luid mogelijk te 'supporten'. De deelnemers die op het meeste 'respect' van het publiek konden rekenen (gemeten met een applausmeter) wonnen de begeerde titel.

Naast de optredens van de finalisten traden ook Ninthe, Appa, GMB en ISH op.

www.battleofamsterdam.nl

Voor meer informatie of beeldmateriaal in hoge resolutie kunt u contact opnemen met:

De MediaVilla | 020 7176215 | www.demediavilla.nl

Esther Kroeze | esther.kroeze@demediavilla.nl

Leonie Kruisinga | leonie.kruisinga@demediavilla.nl

Fotomateriaal is rechtenvrij te gebruiken, mits onder naamvermelding van fotografe Carolien Sikkenk.