Time : 11:21:54
Date : 02 July 2007
Sender Name: Netpresenter

Politie lost 'onoplosbare zaken'op met screensaver

Politie lost 'onoplosbare zaken'op met screensaver

Politiezone GAOZ boekt successen met opsporingsinformatie op PC- en plasmaschermen

Genk, 2 juli 2007 - Politiezone GAOZ (Genk-As-Opglabbeek-Zutendaal) boekt succes met de screensaver als opsporingsmiddel. Jaarlijks worden meer dan een dozijn zaken opgelost dankzij
screensavertechnologie van software-leverancier Netpresenter. Met name wanneer teams vastlopen bij een zaak, helpt het plaatsen van opsporingsinformatie op de PC-screensaver vaak schot in de zaak te brengen.

Het korps schafte de Netpresenter-technologie aan om de interne communicatie binnen het korps te stroomlijnen. "De politie is een zeer informatieintensieve organisatie. Voorheen werden agenten met name geïnformeerd via e-mail en meer dan 400 geprinte korpsorders per jaar. Met Netpresenter hebben we de beleidsstroom veel minder bureaucratisch gemaakt. Het aantal e-mails is geminimaliseerd en het aantal korpsorders is teruggebracht tot minder dan 50 per jaar," zegt Frank Mulleners, korpschef van de Politiezone GAOZ.

Politiezone GAOZ publiceert op de Netpresenter-screensaver en op een groot plasmascherm in de refter de kern van het interne nieuws - alles van nieuwe regelgeving en de contactgegevens van de magistraat van wacht tot nieuwe werknemers. En nu dus ook opsporingsinformatie. "Het streven is om alleen de kern op Netpresenter te zetten: het moet fungeren als richtingaanwijzer. Agenten moeten weten dat er een nieuwe wet is en waar ze meer informatie over die wet kunnen vinden. Hetzelfde geldt voor opsporingsinformatie. Omdat er bij het bericht een foto kan worden gepubliceerd kun je bovendien veel effectiever communiceren," vervolgt Mulleners. "Het systeem heeft zeker gedaan waarvoor we het in eerste instantie hebben geïmplementeerd. Het korps is veel beter geïnformeerd sinds Netpresenter er is. Dat Netpresenter ook helpt bij opsporingen hadden we van tevoren niet ingecalculeerd, maar geeft natuurlijk wel een enorme meerwaarde aan het systeem. Meer dan een dozijn opgeloste zaken in het afgelopen jaar, dat spreekt voor zich."

De Netpresenter-software draait op alle werkstations die zijn aangesloten op het landelijke informaticasysteem van de Lokale Politie (ISLP). Dit zijn niet alleen de PC's op het hoofdcommissariaat van de politiezone in Genk, maar ook de werkplekken op de politieposten in de gemeenten As, Opglabbeek en Zutendaal, de Preventiedienst en de Justitie-antenne stad Genk. Daarnaast hangt in de refter in het hoofdcommissariaat een groot plasmascherm waarop dezelfde informatie wordt getoond. Omdat in de refter soms ook bezoekers komen, wordt hier alleen informatie gepubliceerd die gezien mag worden door het publiek. Zo worden op dit scherm bijvoorbeeld geen foto's van verdachten, gezochte voertuigen en dergelijke getoond.

"Politiezone GAOZ is één van de eerste korpsen in België die op een proactieve en effectieve manier communiceert met zijn medewerkers - via grote plasmaschermen en PC-screensavers. Dat dit niet alleen heeft geleid tot een beter geïnformeerd korps, maar ook tot de oplossing van vele tientallen zaken die onoplosbaar leken, is geweldig ," zegt Frank Hoen, directeur van Netpresenter. "Toch komt dit succes niet helemaal uit de lucht vallen. De Nederlandse Regiopolitie Groningen maakte onlangs bekend dat zij dankzij onze software binnen een paar maanden zeven extra aanhoudingen heeft verricht. En de Canadese Toronto Police Service gebruikt Netpresenter al jaren met succes voor de opsporing van vermiste kinderen. Want hoe meer mensen je kunt bereiken met je boodschap, hoe meer mensen je kunnen helpen bij het oplossen van een zaak."

Meer informatie en fotografie bij dit bericht, is te vinden op de website: http://www.netpresenter.nl/persberichten.html

Foto ook beschikbaar via Belga Pictures netwerk

BERICHT VOOR DE REDACTIE

Persinformatie en fotografie bij dit bericht, is te vinden op de website: www.netpresenter.nl

Over Netpresenter
Netpresenter is een aanbieder van innovatieve communicatiesoftware waarmee de kennisoverdracht, interne communicatie en veiligheid binnen organisaties wordt verbeterd. Het productaanbod omvat narrowcasting-technologie, screensaver message-systemen, multimedia newsfeed-servers en emergency alert-systemen.

Meer dan 1 miljoen werknemers wereldwijd maken gebruik van de oplossingen van Netpresenter. Het bedrijf mag organisaties als Sony, Nokia, Jaguar, Schiphol Amsterdam Airport, Volkswagen, Ford, Pratt &
Whitney, Unilever, US Navy, en politie- en overheidsinstellingen tot haar klantenkring rekenen.

Het hoofdkantoor van Netpresenter is gevestigd in Nederland, met kantoren in Engeland, Duitsland en de VS. Daarnaast heeft Netpresenter een uitgebreid wereldwijd netwerk van VAR's, resellers en distributeurs.

Meer informatie over Netpresenter, is te vinden op de website: www.netpresenter.nl

Netpresenter's oplossingen voor politieorganisaties worden in België verkocht door Tradelec International NV (www.tradelec.be).

Voor meer informatie, kunt u contact opnemen met Frank Hoen, directeur van Netpresenter:
Tel: +31 (0) 46 4370886
Mobiel: +32 484128547
E-mail: frankh@netpresenter.com

Voor persinformatie en fotografie, kunt u contact opnemen met Linda van Oppen van Netpresenter:
Tel: +31 (0) 46 4370886
E-mail: press@netpresenter.com