Ingezonden persbericht


Tien gemeenten waarderen SOA aanpak van Inter Access

Inter Access met WebNext-suite in top 3 bij alle ANDEZ 2-aanbesteders

Hilversum, 2 juli 2007 - Inter Access is bij een groot aanbestedingstraject van tien Nederlandse gemeenten door alle deelnemende gemeenten opgenomen in de top 3 van mogelijke leveranciers. Het gaat om het aanbestedingstraject ANDEZ 2, waarbij tien Nederlandse gemeenten gezamenlijk een aanbesteding doen voor levering van een gemeentelijk midoffice.

Binnen ANDEZ 2 werken de gemeenten Barendrecht, Barneveld, Maastricht, Utrecht, Veghel en Venlo samen, evenals vier noordoost Friese gemeenten die zich hebben verenigd in het Openbaar Lichaam Noord-Oost Friese Aanpak (NOFA). Het gaat om Achtkarspelen, Dantumadeel, Dongeradeel en Kollumerland.

Inter Access heeft binnen ANDEZ 2 een midofficeoplossing ontwikkeld op basis van een Service-Oriented Architecture (SOA). Het bedrijf kon daarbij voortbouwen op de succesvolle Web+-suite waarmee inmiddels ruim een miljoen burgers in 17 gemeenten worden voorzien van digitale dienstverlening. Door de integratie met de open source-applicatie van Alfresco voor enterprise content management en de GX Webmanager ontstond de WebNext-suite.

###

Over Inter Access
Inter Access is een zelfstandige Nederlandse ICT-dienstverlener met ruim 1.100 medewerkers, die zich richt op organisaties van middelgrote omvang in de publieke sector, finance en handel en industrie. Vanuit de divisies Consulting & Technology, Outsourcing en Vertical Solutions bieden we onze klanten integrale ICT-oplossingen op basis van standaardcomponenten dan wel op basis van maatwerk, of door de inzet van mensen met hoogwaardige kennis en ervaring. Inter Access kiest bewust voor het toepassen van op standaarden gebaseerde technologie van de toonaangevende leveranciers IBM, Microsoft, Oracle, SAP en HP. Daardoor zijn krachtige partnerships gegroeid en ontvangt Inter Access jaar na jaar prestigieuze innovatieprijzen.



Ingezonden persbericht