Koninklijk Nederlands Meteorologisch Instituut

Nieuws
Ook KNMI ondertekende Akkoord van Schokland
02 juli 2007 - Hoofddirecteur Frits Brouwer ondertekende 30 juni j.l. namens het KNMI het Akkoord van Schokland. Ook de ministers Plasterk en Koenders, oud-premier Lubbers, Paul Rosenmöller en Marco Borsato behoren tot de ondertekenaars van het manifest. Hierin staat hoe zij concrete bijdragen leveren aan de millennium ontwikkelingsdoelen. Akkoord van Schokland ondertekend
Akkoord van Schokland ondertekend
Nederland maakte zich sterk voor de millennium ontwikkelingsdoelen op een groot publieksevenement midden in de Noordoostpolder, ten zuiden van Emmeloord. Een bijzondere locatie voor een wereldprogramma vol debatten, speeddates met ministers, muziek, preken, films, performances, theater en talkshows.

In 2000 hebben regeringsleiders van 189 landen de ontwikkelingsdoelen vastgelegd. Doelen vóór 2015: extreme armoede en honger uitgebannen, alle jongens en meisjes naar school, gelijke rechten voor mannen en vrouwen, sterke afname van kindersterfte, minder vrouwen die sterven door zwangerschap, verspreiding van ziektes als aids en malaria stoppen, een duurzaam leefmilieu voor meer mensen en meer eerlijke handel, schuldenverlichting en hulp.

Voor meer informatie over het akkoord van Schokland, zie link Alles over akkoord van Schokland onder Externe links.
---

KNMI directeur Frits Brouwer ondertekent Akkoord van Schokland Eerste uitgave: 02-07-07