Gemeente Almelo

Zeven parkeerplaatsen in Huygensstraat

2 juli 2007 - In de week van 2 juli worden zeven nieuwe parkeerplaatsen aangelegd in het plantsoen aan de C. Huygensstraat. Tevens worden de bomen gesnoeid en bemest. De werkzaamheden duren ongeveer 2,5 week, afhankelijk van de voortgang en de weersomstandigheden.

Wat en waarom
De parkeerplaatsen zijn bedoeld om de parkeerdruk in de straat op te vangen. In 2006 vonden buurtgesprekken plaats in het kader van het 'wijkgericht werken'. Daarbij is door de bewoners en de parkeercommissie voorgesteld meer parkeerruimte aan te leggen in de straat. Dit plan is uitgewerkt en komt nu tot uitvoering.

Wanneer/tijdsduur
In de week van 2 juli starten de werkzaamheden met de aanpak van de bomen. In de week van 9 juli wordt gestart met de aanleg van de parkeerplaatsen. Er wordt tot slot éénrichtingsverkeer ingesteld ter hoogte van het plantsoen met bebording. De totale werkzaamheden nemen circa 2,5 week in beslag, afhankelijk van het weer.

Gevolgen voor het verkeer
De weg wordt niet afgesloten voor verkeer, maar tijdens de werkzaamheden en de tussenliggende weekenden kan niet geparkeerd worden in of rondom het plantsoen. Bewoners worden verzocht om alleen aan de zijde van de woningen te parkeren.

Contact
Voor vragen kunt u contact opnemen met de opzichter Groen de heer M. Luft (541383), de opzichter Civieltechniek T. Rietveld (06-38825022) of de wijkcontactpersoon H. v.d. Werf (870079).