Gemeente Hengelo

Kleurige graffiti op de Blokkerschutting

Circa 20 kinderen van de Willemschool en de Wooldeschool hebben afgelopen zaterdag tijdens een graffiticlinic de schutting bij de voormalige Blokker-locatie aan de Enschedesestraat bespoten. Dit gebeurde onder professionele begeleiding en in het gezelschap van wethouder Janneke Oude Alink, die zelf ook haar 'tag' zette: de initialen van haar naam.

Wensen van kinderen

De clinic vond plaats naar aanleiding van de presentatie van het boek HengeLOL. In dit boek uiten kinderen van de scholen De piramide (Willemschool, Woolderschool en Wilbertschool), de Anninksschool en de Europaschool hun wensen over plekken en activiteiten in Hengelo en dan met name de binnenstad. Tijdens de raadsvergadering van 29 mei hebben de kinderen het boek HengeLOL aangeboden aan de burgemeester.

Graffitimuur

Een van de wensen van de kinderen was een graffitimuur.Wethouder Jeugd en Onderwijs Janneke Oude Alink is op deze wens ingesprongen en heeft onder het motto Kinderen maken de binnenstad mooier voor twee van de vijf scholen een graffiticlinic georganiseerd. Later volgt er ook een graffiti-clinic voor de overige kinderen. Na de zomervakantie vindt nog een gesprek plaats met kinderen over het boek HengeLOL met de wethouder, beleidsmedewerker(s) en een groep kinderen.