FNV Bondgenoten

FNV Bondgenoten: actiedreiging leidt tot onderhandelingsakkoord bij SHB

Nadat FNV Bondgenoten een ultimatum heeft gesteld bij SHB havenpool in Rotterdam, is de directie alsnog akkoord gegaan met de eisen van de FNV Bondgenoten. FNV Bondgenoten is dan ook tevreden met het bereikte akkoord.

De werknemers bij SHB gaan er de komende 3 jaar gemiddeld per jaar drie procent op vooruit. Zij krijgen ook een resultaat afhankelijke beloning van 300 euro per jaar. SHB gaat in het tweede jaar van ziekte de lonen aanvullen tot 100%, de WGA premie komt voor rekening van de werkgever en elke werknemer krijgt nu een aanvulling op de aanvullende zorgverzekering.

Verder zijn er afspraken gemaakt over roosters en over de duur van overwerk. Ook is het loongebouw aangepast, zodat er een betere doorstroming in het loongebouw is.

Voor kantoor personeel zijn 6 atv dagen omgezet in geld maar wel met de optie dat de medewerker deze weer kan terug kopen.

FNV Bondgenoten gaat het resultaat op 10 juli aanstaande voorleggen aan de leden. Hierna wordt er een referendum gehouden dat afloopt op 1 augustus. Tot die tijd is het ultimatum opgeschort.
---