FNV Bondgenoten

FNV Bondgenoten licht positief over Transdev als mogelijke koper Connexxion

Vakbond FNV Bondgenoten is licht positief over Transdev als mogelijke koper van Connexxion. Het Franse bedrijf lijkt het goed voor te hebben met de werknemers. "In ieder geval beter dan de First Group, de andere potentiële koper van Connexxion", zegt Janny Koppens, bestuurder FNV Bondgenoten.

"Transdev heeft in gesprek met ons al aangegeven dat zij verwachten dat het rendement van Connexxion nog verder gaat dalen. Pas in de derde aanbestedingsgolf, over pakweg 5 jaar, verwachten zij dat Connexxion een beter rendement zal halen. In hun bod hebben zij hier rekening mee gehouden. En daarom hoeft de koop geen gevolgen voor de werkgelegenheid of arbeidsvoorwaarden te hebben". Een ander positief punt is dat Transdev zegt de cultuur en Nederlandse identiteit van Connexxion belangrijk te vinden en te willen behouden.

Koppens wil de beloftes van Transdev wel op papier zien: "Wij willen echter nog wel onze eisen en wensen verzilveren. Mondelinge `verkooppraatjes' aanhoren is leuk, maar er moet nog wel boter bij de vis! De komende tijd gaan we in het kader van de SER- fusiegedragscoderegels gesprekken voeren en daar willen we schriftelijke afspraken willen maken over de toekomst van de onderneming en meer in het bijzonder de positie van de werknemers. Hun werkgelegenheid en arbeidsvoorwaarden mogen niet aangetast worden door deze overname".

Waarschijnlijk wordt later vandaag meer duidelijk over de verkoop van Connexxion.

---