Ingezonden persbericht


Trend Micro voorziet InterScan Gateway Security Appliance van Web Reputation-technologie

Dynamisch beveiligingsplatform met Total Web Threat-technologie verbetert beveiliging aan de gateway

Hilversum, 2 juli 2007 - Trend Micro, leverancier van netwerkantivirus- en internetcontentbeveiliging, voegt web Reputation-technologie toe aan Trend Micro InterScan Gateway Security Appliance (IGSA). IGSA is de krachtige beheer-appliance voor contentbeveiliging van Trend Micro voor middelgrote bedrijven.

IGSA is een eenvoudig te installeren en te beheren contentbeveiligingsapplicatie die geen verborgen kosten met zich meebrengt. Het is een gelaagde beveiligingsoplossing die bedreigingen 'in-the-cloud', bij de gateway en op desktops proactief tegenhoudt. Op deze manier voorziet de oplossing bedrijven van effectieve netwerkbeveiliging. Via één dynamisch platform beveiligt IGSA bedrijven op de drie netwerkniveaus. Hierbij gebruikt de oplossing Hosted Services voor web- reputation, e-mail-reputation- en URL-filtering. Daarnaast is de applicatie voorzien van een gatewayapplicatieplatform en van Desktop Clean-up Service die automatisch malware en spyware van laptops en desktops verwijdert.

IGSA functioneert anders dan Unified Threat Management appliances (UTM). IGSA bevindt zich achter de firewall of VPN-oplossing van de klant. Op deze manier vormt de oplossing een extra beveiligingslaag aan de gateway. Naast geïntegreerde functionaliteit voor antivirus-, antispyware-, antispam -, content-filtering, URL-filtering en antibot beschikt de nieuwe versie van IGSA ook over Web Reputation-technologie.

IGSA is compleet Total Web Threat Protection-compliant, inclusief web- en e-mail- reputation-diensten. Andere verbeteringen binnen de oplossing zijn de functie voor image-spam-bescherming en voor het voorkomen van dataverlies. Onlangs ontving deze oplossing van West Coast Labs de premiumcertificering vanwege haar uitstekende antispamtechnologie. Ook het onafhankelijke onderzoeksbureau Opus One was zeer positief over de oplossing. Het testte IGSA als beste in de categorie gelaagde-antispambeveiliging. IGSA detecteerde van alle oplossingen de meeste spammails (97,36 procent). Bovendien had de oplossing van alle populaire antispamoplossingen de laagste false-positive rate.

Trend Micro Web Reputation-techniek kent een bepaalde reputatie toe aan een website. Dit gebeurt op basis van een betrouwbaarheidstoets van de URL, die voortkomt uit de analyse van een domeinnaam. De oplossing beschermt tegen webgebaseerde aanvallen, zoals zero-day-aanvallen, voordat deze het netwerk bereiken. Dit doet de oplossing door de levenscyclus van honderden miljoenen internetdomeinen bij te houden. De antispamdiensten van Trend Micro gebruiken deze informatie om het netwerk nog beter te beschermen.

"Trend Micro combineert een klantgerichte bedrijfsomgeving met continu onderzoek naar bedreigingen. Daarom kunnen we onze klanten altijd de meest betrouwbare beveiligingsoplossingen bieden", zegt Steve Quane, directeur Small and Medium Sized Business Operations bij Trend Micro. "IGSA beschermt middelgrote bedrijven met een dynamisch beveiligingsplatform zonder verborgen kosten. Door flexibele contentbeveiligingsoplossingen te ontwikkelen, kan Trend Micro bedrijven adequate en schaalbare beveiliging blijven bieden."

Prijs en beschikbaarheid
InterScan Gateway Security Appliance komt medio juli 2007 beschikbaar. Bedrijven kunnen kiezen uit acht modellen (IGSA 100, 200, 300, 400, 500, 600, 800 en 1000).

# # #

Over Trend Micro, Incorporated
Trend Micro, Incorporated is toonaangevend op het gebied van veilig beheer van content en bedreigingen. Trend Micro, dat in 1988 werd opgericht, voorziet individuen en organisaties in alle soorten en maten van bekroonde beveiligingssoftware, -hardware en -services. Trend Micro, dat zijn hoofdkantoor heeft in Tokio en over vestigingen in meer dan 30 landen beschikt, biedt oplossingen die worden verkocht via resellers, Value-Added Resellers (VAR's) en serviceproviders over de gehele wereld. Bezoek voor aanvullende informatie en evaluatieversies van Trend Micro-producten en -diensten onze website www.trendmicro.nl.

Trend Micro en het t-ball-logo zijn handelsmerken of gedeponeerde handelsmerken van Trend Micro, Incorporated. TrendLabs is een servicemerk van Trend Micro, Incorporated. Alle overige bedrijfs- of productnamen zijn mogelijk handelsmerken of gedeponeerde handelsmerken van de respectievelijke rechthebbenden.