Ingezonden persbericht


ABN AMRO en Rodamco Europe winnen Business Process Excellence Award van IDS Scheer

Nederlandse projecten gooien hoge ogen op ProcessWorld 2007

Den Haag, 2 juli 2007 - IDS Scheer, leverancier van softwareoplossingen voor Business Process Management (BPM), heeft twee internationale Business Process Excellence Awards 2007 toegekend aan de Nederlandse klanten ABN AMRO en Rodamco Europe. ABN AMRO won de award in de categorie 'Process Design', terwijl Rodamco Europe met de award voor 'Process Implementation' naar huis ging. IDS Scheer reikt de Business Process Excellence Awards jaarlijks uit aan klanten die projecten succesvol hebben afgerond met behulp van BPM-tools.

ABN AMRO en Rodamco Europe maken internationaal gebruik van de ARIS-software van IDS Scheer. Bij ABN AMRO vormt deze software het fundament voor een krachtige BPM-oplossing waarmee de kwaliteit van het businessverandermanagement wordt verbeterd, terwijl projecten sneller kunnen worden afgerond. Bij vastgoedonderneming Rodamco Europe speelt ARIS een belangrijke rol in een omvangrijke SAP-implementatie voor alle Europese vestigingen.

"We zijn zeer verheugd dat we de Business Process Excellence Award hebben gewonnen", zegt Jack van Gestel, ICT Manager European Support Center bij Rodamco Europe. "Op basis van ARIS van IDS Scheer hebben we ons SAP-project in goede banen kunnen leiden. Deze software stelde ons in staat business en IT met elkaar in lijn te brengen. ARIS is dan ook een van de belangrijkste drivers van ons Europese SAP-programma."

Jos Wieleman, hoofd van de afdeling BPM Solutions bij ABN AMRO: "We staan voor de uitdaging om maximale klanttevredenheid te combineren met winstgevendheid. Dit vereist transparante processen en de optimale afstemming tussen bedrijfsactiviteiten en strategie enerzijds, en tussen applicaties en bedrijfsprocessen anderzijds. De oplossingen om te voldoen aan de wet- en regelgeving kunnen eenvoudig worden geïntegreerd. Bovendien sluit de 'open BPM'-oplossing met referentiemodellen aan op de nieuwe data-architectuur die de dataspecialisten van ABN AMRO gebruiken voor datamodellering. Dit 'One Point of Truth'-design ter ondersteuning van de business hebben we kunnen realiseren met ARIS. We zijn dan ook trots dat we daarvoor een Business Process Excellence Award hebben ontvangen."

"Met de Business Process Excellence Awards prijzen we klanten die vooroplopen als het gaat om Business Process Management met oog voor de toekomst", zegt Mark Straathof, Managing Director van IDS Scheer Nederland. "De partijen die in aanmerking komen, combineren een professionele en innovatieve aanpak met de moed om te veranderen. Dit onderscheidt ze van de concurrentie. ABN AMRO en Rodamco Europe hebben bewezen dat ze aan deze kenmerken voldoen en zijn dan ook terechte winnaars."

###

Over IDS Scheer
IDS Scheer is marktleider op het gebied van Business Process Management (BPM). Het bedrijf biedt software, oplossingen en diensten voor bedrijven en overheidsinstellingen wereldwijd. Met het ARIS Platform voor Process Excellence biedt IDS Scheer een geïntegreerd en compleet portfolio voor strategie, ontwerp, implementatie en controle van bedrijfsprocessen. Dankzij de geïntegreerde aanpak van ARIS Value Engineering (AVE) kan IDS Scheer bedrijfsstrategie, bedrijfsprocessen, IT-oplossingen en de controle van processen met elkaar verbinden. Ongeveer 2.800 medewerkers in ruim 70 landen ondersteunen de 6.000 klanten van het bedrijf. In 2006 realiseerde IDS Scheer een omzet van 354 miljoen euro/465 miljoen dollar. IDS Scheer is in 1984 opgericht door Professor August-Wilhelm Scheer. Het bedrijf is genoteerd aan de TecDAX van de Frankfurt Stock Exchange (Duitsland).