Ingezonden persbericht


Colubris levert eerste WLAN-oplossing voor volledige PCI-compliance zonder concessies aan netwerkprestaties

Colubris treedt toe tot de PCI Security Standards Council en biedt bedrijven bescherming tegen identiteitsdiefstal

Breda, 2 juli 2007 - Colubris Networks introduceert een WLAN-oplossing met verschillende beveiligingsniveaus. Bedrijven kunnen met deze oplossing voldoen aan de PCI-standaarden, terwijl ze blijven profiteren van de productiviteitsvoordelen van een WLAN. Daarnaast is Colubris toegetreden tot de Payment Card Industry (PCI) Security Standards Council. Deze onafhankelijke organisatie richt zich op het wereldwijde beheer van de Data Security Standard (DSS) die binnen de creditcardbranche wordt gehanteerd.

PCI is een belangrijke standaard voor ondernemingen die betalingstransacties op basis van creditcards uitvoeren. Dit zijn bedrijven in diverse sectoren, waaronder de horeca, de transportwereld en de detailhandel. In deze sectoren wordt gebruikgemaakt van draadloze point-of-sale-terminals (POS) om de efficiëntie te vergroten en diensten dichter bij de klant te brengen. Voor het gebruik van deze terminals is een draadloze netwerkoplossing vereist, waarmee bedrijven creditcardgegevens kunnen accepteren zonder dat klanten het risico lopen dat hun privégegevens in handen vallen van cybercriminelen.

In tegenstelling tot producten van andere leveranciers heeft de Colubris-oplossing geen gevolgen voor de prestaties en de beveiliging van WLAN's. Dit is mogelijk doordat Colubris gebruikmaakt van MAP-330 en MAP-630 Integrated Sensor/AP, die zijn uitgerust met een speciale 802.11a/b/g-radiomodule. Deze biedt continue beveiliging van de frequentiebanden 2,4 en 5 GHz. Daarnaast zorgen aanvullende 802.11a/b/g-radiomodules voor hoogwaardige client-toegang tot het netwerk. Door de oplossing te baseren op meerdere radiomodules, is het mogelijk de prestaties en servicekwaliteit te bieden, die nodig zijn voor veilige spraakcommunicatie-, videobewakings- en andere real-time draadloze toepassingen. De oplossing is geschikt voor 802.11n en beschermt klantinvesteringen met onder andere eenvoudige upgrades.

"Bedrijven die een WLAN inzetten dat niet voldoet aan de PCI-vereisten op het gebied van gegevensbeveiliging, stellen hun klanten bloot aan risico's van identiteitsdiefstal", zegt Tom Racca, vicepresident Marketing van Colubris. "Daarnaast lopen ze zelf het risico op juridische vervolging, boetes en andere financiële schade, en schade aan het bedrijfsimago. Dankzij de gelaagde beveiligingsaanpak van Colubris profiteren bedrijven van de voordelen van een WLAN, terwijl ze voldoen aan PCI-eisen voor gegevensbeveiliging."

Bedrijven die creditcardtransacties verwerken, profiteren van de voordelen van de WLAN-oplossing van Colubris. Deze biedt brede functionaliteiten, waaronder de volgende.


* Continue intrusion detection and prevention - Beschermt WLAN´s en het bedrijfsnetwerk met 24x7 scanning, identificatie van bedreigingen en automatische acties. Dit voorkomt gegevensverlies en voorkomt phishing-aanvallen en verbindingen met externe draadloze systemen.
* 802.11i-encryptie en -verificatie (WPA/WPA2) - Veilige identificatie van clients en krachtige encryptie van persoonlijke gegevens van kaarthouders, die via het netwerk worden verstuurd.
* Centraal beveiligingsbeheer - Mogelijkheid om beveiligingsregels centraal te definiëren en op de netwerk-core te controleren. Ongewenst verkeer wordt hierdoor proactief tegengehouden. Alle beveiligingsgegevens zijn op te slaan in een Colubris MultiService Controller. Deze is op een veilige locatie te installeren en wordt beschermd door een geïntegreerde firewall.
* PCI-compliance-rapporten - Op basis van gedetailleerde rapportages kunnen bedrijven zich voorbereiden op kwartaalaudits op het gebied van PCI-compliance.

Over Colubris Networks
Colubris Networks ontwikkelt en levert intelligente WLAN-oplossingen voor de zakelijke markt en voor serviceproviders. Het geoptimaliseerde WLAN-switching-systeem biedt ongeëvenaarde bandbreedte-efficiency, naadloze mobiliteit en veilige en makkelijke toegang voor meer dan 1.500 organisaties en 40 miljoen gebruikers wereldwijd. De systemen van Colubris Networks bieden door integratie met bestaande netwerkinfrastructuur-, beveiligings- en beheeromgevingen een toekomstvaste investeringsbescherming. Colubris Networks is onder meer door Red Herring opgenomen in de top 100 van particuliere bedrijven in Noord-Amerika en was in 2005 een van de Fierce 15-bedrijven van FierceWireless. Het bedrijf won tevens de Mobile Trax Mobility Award.



Ingezonden persbericht