Siemens

Persbericht

0707.958

Den Haag, maandag 2 juli 2007

Telefoon, navigatie, film, muziek: de MS 6200 van VDO Dayton hééft het

Multitalent voor in de auto met ongekende mogelijkheden!

Multimedia speelt een steeds belangrijkere rol in de hedendaagse auto. Zowel de bestuurders al passagiers hebben behoefte aan vermaak, of dit nu in de vorm is van audio of visuele weergave. VDO Dayton maakt met de MS 6200 van het dashboard een waar multimedia-center. Dit complete systeem combineert een radio met een cd- en dvd-speler, heeft een volledig geïntegreerde Bluetooth carkit en kan een iPod bedienen via touchscreen. Het kan vrijwel alle beeld- en audioformaten afspelen, niet alleen van CD/DVD, maar ook van een SD-kaart. Het geeft natuurlijk navigatie perfect weer. En voor de kinderen kan een spelcomputer worden aangesloten. De adviesprijs van de MS 6200 is tijdelijk 1499 euro, het losse systeem zonder navigatie (de VRM 6200) kost 799 euro.

Het nieuwe multitalent is een perfecte aanvulling op alle inbouwnavigatiesystemen uit de 5000-serie* of als aparte muziek en videojukebox te gebruiken. Het ziet er niet alleen schitterend uit in een dubbel DIN vak, maar heeft ook heel veel te bieden. De MS 6200 ontvangt radioprogrammas en speelt dvds en videos af op het 6,5 scherm. De touchscreen is kantelbaar en daarmee in verschillende hoeken op te stellen voor perfect zicht. Daarnaast kan men via het CD/DVD slot, dat schuilgaat achter het opklapbare scherm, ook cds met foto- of muziekbestanden in alle gebruikelijke formaten afspelen.

Door het koppelen van een mobiele telefoon aan de geïntegreerde Bluetooth carkit wordt een perfecte spraakverbinding tot stand gebracht. Ook is een iPod volledig te bedienen via de touchscreen: het apparaat wordt aangesloten via een meegeleverde adapterkabel en alle afspeellijsten worden direct op het beeldscherm van de MS 6200 weergegeven.

Bestuurders en passagiers kunnen het systeem, dat met behulp van speciale inbouwframes ** in een 2-DIN-opening te installeren is, direct via het aanraakscherm bedienen.

Naast een navigatiesysteem kan ook een achteruitrijcamera of digitale tv-ontvanger worden aangesloten. Hetzelfde geldt voor een spelcomputer, die via een aparte AV-ingang kan worden aangesloten. Daarnaast kan de MS 6200 worden gecombineerd met een tweede monitor voor de passagiers op de achterbank en apart worden gebruikt dankzij de innovatieve MultiZone-functie. Terwijl de bestuurder bijvoorbeeld naar de radio luistert en de navigatie-aanwijzingen volgt, kunnen de kinderen achterin met een meegeleverde universele afstandsbediening een film starten of een computerspelletje spelen, met of zonder koptelefoon.


* PC 5200, PC 5700, PC 5600, PC 5500, PC 5400 en PC 5000
** leverbaar voor de meeste gangbare modellen en merken auto's

Siemens VDO Automotive, is een onderdeel van Siemens AG en is wereldwijd een van de toonaangevende leveranciers van elektronica en mechatronica voor de automobielbranche. De onderneming maakt met haar producten niet alleen individuele mobiliteit maar ook efficiënt goederenvervoer over de weg mogelijk. Als ontwikkelingspartner voor de automobielindustrie produceert Siemens VDO Automotive elektronica en mechatronica die zorgen voor minder uitstoot van schadelijke stoffen, meer veiligheid en rijcomfort, alsmede een betere informatievoorziening voor de chauffeur. Siemens VDO heeft in het boekjaar 2006 (ultimo september 2006) een omzet van ruim 10 miljard euro gerealiseerd.

Nadere inlichtingen voor de redactie:
Afdeling Persvoorlichting, Josje Mosies
Tel. (070) 333 2095
E-mail: josje.mosies@siemens.com

Voor alle Siemens persberichten zie: www.siemens.nl/persinfo Voor alle VDO Dayton persberichten zie: www.vdodayton.com