Politie Limburg-Zuid

Internet www.politie.nl
E-mail communicatie@limburg-zuid.politie.nl
Telefoon 043 400 6616


1. Limburg Zuid

2. Stafbureau Communicatie

Afkomstig van ( Bert Boosten
Onderwerp ( Persberichten
Datum ( maandag 2 juli 2007
Opmerkingen ( geen

Kerkrade; aangehouden met harddrugs

De Duitse politie heeft zondagavond net over de grens aan de Pannesheiderstraat in kerkrade, een 36-jarige inwoner van Aken (D) aangehouden omdat de man harddrugs bij zich had.

De politie aan de Nederlandse kant van de grens had een melding gekregen over een man die vermoedelijk drugs in een van zijn sokken verstopte. Toen politiemensen poolshoogte namen, was de man juist de grens gepasseerd. Even later werd hij door de Duitse politie aangehouden en bleek hij circa 30 gram heroïne bij zich te hebben.

Verder bleek dat de man in Duitsland nog een celstraf had openstaan van 60 dagen.

Heerlen; drugsdealer aangehouden

Zondagmiddag heeft de politie op de Mijnzetellaan in Heerlen een 26-jarige inwoner van Sittard aangehouden, omdat de man harddrugs bij zich had.

De Sittardenaar reed in een auto, die niet APK gekeurd was, verder had de man ook geen rijbewijs. Bij nader onderzoek aan het politiebureau bleek dat de man ruim 20 gram heroïne en ruim 4000 Euro aan contant geld bij zich had.

De Sittardenaar had ook nog een gevangenisstraf van 29 dagen openstaan.

De man werd ingesloten.

Maastricht; verdachte straatroof aangehouden

Zondagmiddag heeft de politie op de Maaspromenade in Maastricht een 48-jarige inwoner van Maasmechelen (B) aangehouden, omdat hij verdacht wordt van een straatroof, die in 2006 in Maastricht was gepleegd.

De Maasmechelaar verbleef illegaal in Nederland en moest in Nederland nog een gevangenisstraf uitzitten van 217 dagen. Hij werd ingesloten.


---- --