Ingezonden persbericht


PCM - NDC/VBK Uitgevers

Leeuwarden / Amsterdam, 2 juli 2007

NDC|VBK en PCM beëindigen fusiebesprekingen

Het management van NDC|VBK en van PCM Uitgevers hebben in overleg met hun commissarissen en aandeelhouders besloten het huidige onderzoek naar de fusie tussen beide bedrijven stop te zetten.

Ondanks het feit dat zowel de aandeelhouders van beide bedrijven als de portfolio van activiteiten grote verwantschap hebben en elkaar mogelijk ook zouden kunnen versterken, lopen de agenda's van het management van beide ondernemingen onvoldoende parallel en zijn de bedrijfseconomische redenen voor de fusie minder evident.

Jan de Roos namens NDC|VBK: "Een samenwerking met PCM biedt goede perspectieven, maar de bedrijven moeten elkaar wel versterken en er allebei beter van worden. Niet alleen op de korte termijn, maar ook op langere termijn is een gedeelde visie de basis. De overtuiging dat het geheel meer is dan de individuele ondernemingen is op dit moment nog onvoldoende aanwezig."

Bert Groenewegen namens PCM: "Beide ondernemingen hebben de afgelopen periode veel van elkaar geleerd en sluiten verdere samenwerking op termijn dan ook bij voorbaat niet uit. De komende periode zal het managementteam van PCM gebruiken om het proces van strategievorming en focus op de bedrijfsvoering vanuit haar titels en werkmaatschappijen af te ronden, zodat er een breed draagvlak is voor de koers van de onderneming onder alle belanghebbenden".

EINDE BERICHT

Noot voor de redactie,