Vereniging Samengestelde Wedstrijd Mensport Nederland

Bomvol deelnemersveld in Beekbergen

02/07/2007

Beekbergen, 2 juli 2007
De organisatie van de internationale menwedstrijd Beekbergen Apeldoorn is er wederom in geslaagd een fantastisch deelnemersveld te trekken voor haar evenement, dat van 26 tot en met 29 juli gehouden wordt op de thuisbasis van oud-wereldkampioene tweespannen Mieke van Tergouw in Beekbergen. Negentig deelnemers uit 16 verschillende landen binden in het Apeldoornse de strijd met elkaar aan.

Voor de Nederlandse vierspanrijders staat er veel op het spel. Zij strijden om de hoogste eer in het Nederlands Kampioenschap en de menners krijgen in Beekbergen de kans kostbare punten verdienen voor het aantrekkelijke Wereldbekercircuit, dat komende winter weer op de kalender staat.
De veertien voor het Nederlands Kampioenschap geselecteerde topdeelnemers krijgen stevige internationale concurrentie van ondermeer oud-wereldkampioenen Werner Ulrich uit Zwitserland en Tomas Eriksson uit Zweden, de Australiër Boyd Exell, Jozsef Dobrovitz uit Hongarije en de succesvolle Belg Gert Schrijvers. Ook de kersverse Duitse kampioen vierspannen Christoph Sandmann heeft zijn deelname bevestigd. Deelnemers uit ondermeer Argentinië, Groot Brittannië, Frankrijk, Spanje en Portugal completeren het geheel. Voor het eerst komen er zelfs deelnemers uit Tsjechië aan de start.

Ook voor de tweespanrijders wordt Beekbergen heel spannend. Niet alleen voor de Nederlandse menners is de internationale wedstrijd in Beekbergen de laatste gelegenheid zich te kwalificeren voor eventuele deelname aan het komende Wereldkampioenschap, ook voor een aantal andere landen is de menwedstrijd op Riant de laatste selectiewedstrijd. De gehele Nederlandse tweespantop komt aan de start, waaronder de medaillewinnaars van het Nederlands Kampioenschap 2007, Harry Verstappen, Tom Engbers en Mieke van Tergouw. Spanje, Frankrijk, Italië, België, Hongarije, Zwitserland en de Verenigde Staten sturen hun beste tweespanrijders, die onder toeziend oog van de WK-juryleden in Beekbergen hun uiterste best zullen doen zich te bewijzen. Bondscoach van de Nederlandse menners Tjeerd Velstra maakt na Beekbergen bekend welke drie tweespanrijders de Nederlandse driekleur gaan vertegenwoordigen op het Wereldkampioenschap, dat van 30 augustus tot en met 2 september 2007 verreden wordt in het Poolse Warka.
Ondanks het feit dat Beekbergen een week na het Wereldkampioenschap voor pony's plaatsvindt, is deze rubriek zeer goed gevuld. Vijftien deelnemers uit België, Frankrijk, Duitsland, Nederland en de Verenigde Staten binden de strijd met elkaar aan in deze klasse.

Het programma start voor alle deelnemers op woensdag 25 juli met de veterinaire keuring. De tweespan paarden en vierspan pony's betreden op donderdag 26 juli het prachtige hoofdterrein om hun dressuurproef af te leggen, waarna het op vrijdag 27 juli de beurt is aan de vierspannen om de eerste stappen te zetten richting het behalen van de nationale titel. Zaterdag 28 juli staat geheel in het teken van de spectaculaire marathon, die zich afspeelt in de zeven op het hoofdterrein gelegen hindernissen. Zondag 29 juli wordt de afsluitende vaardigheidsproef verreden, waarna bekend wordt wie de opvolger is van 19-voudig Nederlands Kampioen Ysbrand Chardon.

Maar er is meer in Beekbergen. Een gezellige Country Fair met gevarieerde stands en het ruime aanbod aan catering biedt voor jong en oud vertier. Speciaal voor de jeugdige bezoekers worden er allerlei activiteiten georganiseerd met onder andere schminken en er is een springkussen aanwezig. De zondag staat in het teken van de Ladies Day. Alle dames worden uitgenodigd een hoed te dragen en voor de draagster van de mooiste hoed staat er een leuk kado klaar. Uiteraard ontbreekt de High Tea niet, zowel in het VIP paviljoen als in het promodorp zijn er allerlei lekkernijen verkrijgbaar om de typisch Engelse sfeer te creëren.

Programma:
Donderdag 26 juli: dressuur tweespan paard & vierspan pony Vrijdag 27 juli: dressuur vierspan paard
Zaterdag 28 juli: marathon
Zondag 29 juli: Ladies Day, vaardigheid, prijsuitreiking int. rubrieken & huldiging Nederlands Kampioen vierspan paard Het volledige programma en de deelnemerslijst vindt u op:

www.caibeekbergen.nl

De Nederlandse vierspanrijders strijden om de nationale titel in Beekbergen
©Pixelphot