Ministerie van Verkeer en Waterstaat

abcdefgh

OV-ambassadeur
mevr. J. van Nieuwenhoven
Koningskade 4
2596 AA DEN HAAG

Contactpersoon Doorkiesnummer Caroline van der Maas 070 - 351 7362 Datum Bijlage(n) 2 juli 2007 - Ons kenmerk Uw kenmerk VENW/DGP-2007/4648 OVA-031 Onderwerp
Werkplan OV-ambassadeur

Geachte mevrouw Van Nieuwenhoven,

Met waardering hebben wij kennis genomen van uw werkplan voor de komende periode tot oktober 2008, dat u ons recent heeft aangeboden.

Wij beoordelen de inhoudelijke opgave van uw werkplan als ambitieus. Uw motto "beter, sneller, schoner, mooier" spreekt ons zeer aan. De ketenverplaatsing over alle vervoermodaliteiten heen is belangrijk en wij zijn blij dat u daar in uw werkprogramma nadrukkelijk aandacht aan schenkt. Wij zijn het daarbij met u eens dat vervoerbedrijven en overheden zoveel mogelijk tegemoet dienen te komen aan de wensen van de reiziger, maar dat het tegelijkertijd ook belangrijk is om begrip te creëren bij reizigers voor systeembeslissingen die moeten worden genomen.

Naast ambitieus is uw werkplan ook realistisch in de opgave voor wat betreft de bijdrage van de OV-ambassadeur aan de inhoudelijke doelstellingen. Door middel van het actief verkondigen van uw visie en missie en door middel van kennisverspreiding denken wij dat u een belangrijke bijdrage kunt leveren.

Over de opzet en taakafbakening van de commissie van wijzen, alsmede over de keuze van de commissieleden heeft het ministerie eerder met u van gedachten gewisseld. Wij kunnen ons goed vinden in de hierover inmiddels met de commissieleden gemaakte afspraken, alsmede in uw definitieve keuze voor de commissieleden. De commissie kan u goed in uw taak ondersteunen en adviseren.

Postbus 20901, 2500 EX Den Haag Telefoon 070 - 351 6171 Bezoekadres Plesmanweg 1-6, 2597 JG Den Haag Fax 070 - 351 6598 E-mail caroline.vander.maas@minvenw.nl

bereikbaar met tram 9 (station hs en cs) en bus 22 (station cs)

VENW/DGP-2007/4648

In uw werkplan verwijst u ook naar uw tweede taak, het desgevraagd bemiddelen in (potentiële) conflictsituaties. Recentelijk heeft u, met instemming van alle betrokken partijen, gesprekken gevoerd over de toekomst van de OV-fiets. Wij willen u nogmaals danken voor uw inspanningen in dit dossier. Zoals wij u al bij brief van 11 april 2007 meldden onderschrijven wij van harte uw conclusies en aanbevelingen voor de vervolgstappen.

Op 5 juni jl. hebben wij afgesproken elkaar halfjaarlijks te spreken. Wij horen dan graag uw ervaringen ten aanzien van de voortgang van realisatie van uw ambities. Uiteraard denken wij graag met u mee, maar laten wij ons ook graag door u adviseren ten behoeve van het bereiken van de OV-ambities. Wij wensen u veel plezier en succes bij de uitvoering van uw werkplan.

Zoals afgesproken zenden wij uw werkplan ter informatie aan de Tweede Kamer.

Hoogachtend,

DE MINISTER VAN VERKEER EN WATERSTAAT

Camiel Eurlings

DE STAATSSECRETARIS VAN VERKEER EN WATERSTAAT,

mw. J.C. Huizinga-Heringa


---