Politie Twente

Persberichten Politie Twente maandag 2 juli

Nancy Hanterink: 053-4555588

Politie zoekt getuigen van overval op cafetaria

Almelo

Op zondag 1 juli is er omstreeks 21.45 uur een overval gepleegd op een cafetaria aan de Treubstraat in Almelo. De politie zoekt getuigen.

Een cafetaria aan de Treubstraat in Almelo is op zondag 1 juli omstreeks 21.45 uur overvallen. Een tot nu onbekend gebleven manspersoon kwam die avond de cafetaria binnen lopen en vroeg om een pakje sigaretten. Toen de 36-jarige eigenaresse zich omdraaide om de sigaretten te pakken, sprong de man over de toonbank. Terwijl hij de eigenaresse met een mes bedreigde, eiste hij geld. Met het geld dat hij mee kreeg sprong hij weer over de toonbank en verliet hij het pand weer via de voordeur. Daarna fietst hij in onbekende richting weg.

Het signalement van de man luidt;

- Man met getinte huidskleur in de leeftijd van 20 - 25 jaar oud - Lengte ongeveer 1.70-1.75 meter , mager postuur en smal gezicht - Hij droeg donker iets gekruld haar - Verder droeg hij een blauwe spijkerbroek en een donkere jas

De politie zoekt getuigen die informatie hebben wat kan leiden tot het achterhalen van de identiteit van de dader. Zij kunnen contact opnemen met de Afdeling Almelo van de Politie Twente via 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem, 0800-7000. (07-086501)

Automobilist met 210 over de A1

Enter

Het rijbewijs van een 34-jarige automobilist uit Hengelo is op maandag 2 juli ingevorderd nadat hij op de A1 ter hoogte van Enter met hoge snelheid een politievoertuig inhaalde.

Surveillerende agenten reden op maandag 2 juli omstreeks 01.00 uur op de A1 uit de richting van Holten. Ter hoogte van Enter werden zij ineens ingehaald door een auto die met hoge snelheid voorbij reed. De achtervolging werd door de agenten ingezet en als hoogste snelheid werd 210 km/uur gemeten. Bij de afrit Borne op de A1 lieten de agenten de bestuurder, een 34-jarige Hengeloer, stoppen. De Hengeloer werd aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het bureau. Het rijbewijs van de hardrijder werd ingenomen en proces-verbaal wordt opgemaakt. (07-086549)

Automobilist gewond na aanrijding

Delden

Een 26-jarige automobilist uit Delden is op zondag 1 juli gewond geraakt na een aanrijding op de Europalaan in Delden.

Op zondag 1 juli reed een 26-jarige automobilist uit Delden omstreeks 15.30 uur over de Berken in Delden uit de richting van de Sluisstraat. Toen hij het kruispunt met de Europalaan over wilde steken, gaf hij geen voorrang aan een van rechts komende 40-jarige automobiliste uit Bentelo die over de Europalaan reed. Er ontstond een aanrijding waarbij de 40-jarige met onbekend letsel naar het ziekenhuis in Hengelo vervoerd werd. Beide auto's werden afgesleept. (07-086394)

Automobiliste met 3,2 promille betrapt

Hengelo

Op zondag 1 juli heeft de politie omstreeks 19.00 uur een 47-jarige automobiliste uit Hengelo betrapt op het rijden onder invloed op de Deldenerstraat in Hengelo.

De politie kreeg op zondag 1 juli omstreeks 19.00 uur een melding dat een automobiliste op de Deldenerstraat in Hengelo uit de richting van Delden reed en mogelijk onder invloed zou zijn. Volgens een getuige was de automobiliste even daarvoor in het centrum van Delden tegen een paaltje gereden en was daarbij doorgereden. Op de Deldenerstraat in Hengelo zagen agenten de automobiliste, een 47-jarige vrouw uit Hengelo, al slingerend rijden. Omdat ze erg langzaam reed had zij achter haar al een kleine file veroorzaakt. De agenten, die voor haar gingen rijden, probeerden de automobiliste te stoppen door haar vaart nog meer te minderen. Nadat ze gedwongen werd te stoppen probeerde ze toch weer verder te rijden. Dit werd door een agent voorkomen door op tijd haar portier te openen en de sleutel uit het contactslot te halen. De 47-jarige werd aangehouden voor het rijden onder invloed en meegenomen naar het politiebureau. Daar blies ze 3,2 promille op de ademanalyse. Het rijbewijs van de Hengelose werd ingenomen en tegen haar wordt proces-verbaal inzake het rijden onder invloed en het verlaten van een plaats ongeval opgemaakt. (07-086455)

Vijftal mannen aangehouden bij leegstaande woningen

Hengelo

Bij leegstaande woningen aan de Hendrikstraat in Hengelo heeft de politie op zondag 1 juli vijf mannen aangehouden die worden verdacht van openlijke geweldpleging, vernieling en diefstal.

De politie kreeg op zondag 1 juli omstreeks 19.30 uur een melding dat een aantal personen ruiten van leegstaande woningen aan de Hendrikstraat in Hengelo ingooiden. Ter plaatse trof men een vijftal Hengeloërs in de leeftijd van 16,18,23,23 en 27 jaar aan. Zij hadden diverse ramen van schuurtjes ingegooid, meerdere poorten en schuttingen vernield. Ook hadden zij een aantal spullen, die zij buitgemaakt hadden bij de woningen, op een aanhanger geladen. De vijf werden aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het bureau waar ze zijn opgesloten.De ouders van de minderjarige heeft de politie in kennis gesteld. In de loop van maandag de 2e juli zijn alle vijf de verdachten voor verder onderzoek in verzekering gesteld. (07-086467)

Man krijgt klappen na woordenwisseling

Oldenzaal

Een 53-jarige Oldenzaler heeft op zondag 1 juli op de Anjerstraat in Oldenzaal klappen gekregen van een 50-jarige plaatsgenoot. Op de eerste hulp van het ziekenhuis heeft de 53-jarige zich aan zijn verwondingen moeten laten behandelen.

Op zondag 1 juli kregen een 53-jarige en een 50-jarige Oldenzaler omstreeks 21.15 uur een woordenwisseling aan de Anjerstraat in Oldenzaal. Toen de 50-jarige na de woordenwisseling terugliep naar zijn auto, gooide de 53-jarige een stenen vaas naar hem. De 50-jarige liep hierop terug naar de 53-jarige, sloeg hem een aantal keren in zijn gezicht en reed vervolgens weg. De politie hield de 50-jarige Oldenzaler aan de Prins Hendrikstraat in Oldenzaal aan. Op het politiebureau is de 50-jarige voor verder onderzoek in verzekering gesteld. (07-086502)

Auto in de sloot na rijden onder invloed

Haaksbergen

De politie heeft op zondag 1 juli een 42-jarige automobiliste uit Enschede aangehouden nadat zij op de Enschedesestraat in Haaksbergen onder invloed van alcohol een aanrijding veroorzaakte en in de sloot terecht kwam.

Op zondag 1 juli reed een 42-jarige automobiliste met een 42-jarige Enschedeër als passagier op de Enschedesestraat in Haaksbergen. Toen zij wilde keren, reed zij achteruit een sloot in en kwam met haar auto vast te zitten. De agenten die ter plaatse kwamen hadden vermoedens dat de vrouw alcohol genuttigd had en hielden haar aan. Zij werd meegenomen naar het bureau waar zij 1,17 promille blies. De auto van de Enschedese werd afgesleept en tegen haar wordt proces-verbaal opgemaakt. (07-086535)

Politie houdt verdachten van diefstal aan

Enschede

Op 2 juli heeft de politie aan de Burgemeester van Veenlaan in Enschede een 24-jarige Enschedeër en een 33-jarige Rotterdammer aangehouden op verdenking van diefstal uit een auto.

Surveillerende agenten zagen op maandag 2 juli omstreeks 02.00 uur op de Burgemeester van Veenlaan in Enschede twee mannen bij een auto die langs de kant van de weg geparkeerd stond. Een van de mannen zat in de auto en de ander stond ernaast. Omdat de mannen zich verdacht bij de auto ophielden wilden de agenten hen controleren en keerden hierbij hun dienstvoertuig. Toen de twee de agenten aan zagen komen liepen ze beide in versnelde pas weg, maar konden even verderop achterhaald worden. Een van de mannen had een tas bij zich waarvan later bleek dat deze uit de auto gestolen was. De mannen, een 24-jarige Enschedeër en een 33-jarige Rotterdammer werden aangehouden en meegenomen naar het bureau. Daar zijn ze voor verhoor opgesloten. De 56-jarige eigenaar van de auto heeft aangifte van diefstal gedaan. (07-086553)

Bromfietser gewond na aanrijding

Enschede

Een 46-jarige bromfietser uit Enschede is op zondag 1 juli gewond geraakt toen hij op de kruising Dahliastraat met de Floraparkstraat in Enschede een aanrijding veroorzaakte.

Op zondag 1 juli reed een 46-jarige bromfietser uit Enschede omstreeks 23.00 uur op de Floraparkstraat in Enschede uit de richting van de Pinksterbloemstraat. Even voor de kruising met de Dahliastraat kwam de bromfietser door onbekende oorzaak ten val en gleed met zijn bromfiets de kruising over. Hier kwam hij in aanrijding met, een van rechts over de Dahliastraat rijdende, 36-jarige automobilist uit Enschede. De 46-jarige Enschedeër raakte bij de aanrijding gewond en werd met onbekend letsel naar het ziekenhuis in Enschede gebracht. Omdat de bromfietser geen ademanalyse kon doen, werd in het ziekenhuis een bloedproef bij hem afgenomen. In afwachting van het resultaat van de bloedproef heeft de politie de zaak in behandeling. (07-086550)


---- --