Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Reguliere en 'evenementen schoonmaak' vastgelegd in driejarig contract

Ahoy initieert, organiseert, exploiteert, accommodeert en faciliteert; Hago maakt na afloop schoon!

Capelle aan den IJssel, 2 juli 2007 - Ahoy Rotterdam heeft in Hago dé partner gevonden die na afloop van concerten, beurzen, (sport)evenementen, vergaderingen en congressen alles grondig schoonmaakt. Eind zomer 2007 tekenen beiden partijen hiertoe een driejarige overeenkomst. Naast de ad hoc schoonmaakwerkzaamheden, die 365 dagen per jaar en 24 uur per dag kunnen plaatsvinden, verzorgt Hago de reguliere schoonmaak van algemene ruimtes en kantoren binnen het Ahoy-complex. Een team van zo'n 35 schoonmakers moet zorgen voor de kwaliteit en continuïteit van de schoonmaak.

Rob Westerlaken, algemeen directeur Hago, is blij met de overeenkomst. "Ahoy is natuurlijk een grote naam in de Nederlandse en Europese evenementenwereld. Men was er op zoek naar een partner die de logistiek rondom en uiteraard de schoonmaak zelf goed in de vingers heeft. Schoonmaak na bijvoorbeeld een popconcert of beurs vraagt om een goede organisatie. Onze medewerkers moeten uiterst flexibel kunnen inspelen op de schoonmaakbehoefte. Vandaar dat we een vast team hebben samengesteld waarmee we zeker weten dat we goed en continu kunnen anticiperen op de schoonmaakvraag. Bovendien hebben we met deze manier van schoonmaken al de nodige ervaring opgedaan in het Gelredome in Arnhem en het MECC in Maastricht. We verwachten in ieder geval veel van deze samenwerking en we willen dan ook samen onze kennis en ervaring optimaal benutten."

"Hago ken ik als een belangrijke speler in deze markt. Via een gedegen tenderprocedure heeft Ahoy gezocht naar dat bedrijf welke het beste bij ons zou passen. Een optimale prijs/kwaliteitsverhouding, flexibiliteit en business partnership zijn hierin doorslaggevend geweest. Zo komt dit partnership onder meer tot uiting middels een business unit tijdens het ABN Amro World Tennis Tournament. Een 'perfect match' in onze optiek", aldus Jos van der Vegt, algemeen directeur Ahoy Rotterdam N.V. "Voor ons is schoonmaak mensenwerk."

Over Hago
Hago Nederland B.V. is één van de top vijf spelers in de markt voor schoonmaakbedrijven. Hago levert vanuit vijf regionale bedrijven schoonmaakdiensten door heel Nederland. Hago heeft zich gespecialiseerd in het schoonhouden van ziekenhuizen, kantoren, scholen en treinen, maar ook industrieën en cleanrooms. In totaal telt Hago 7.000 medewerkers. De totale omzet in 2006 bedroeg 144 miljoen euro. Hago maakt deel uit van Vebego International, dat in tien landen actief is op het gebied van schoonmaak, facilitaire dienstverlening en personeelsdiensten.

Over Ahoy
Ahoy Rotterdam N.V. is hét podium voor business, communicatie en entertainment. Het multifunctionele complex biedt een uniek totaalconcept waarmee optimaal ingespeeld wordt op de groeiende behoefte in de markt aan persoonlijk contact. Ahoy's streven is een winstgevende en toonaangevende (inter)nationaal opererende onderneming te zijn, die beurzen, evenementen, concerten, congressen en vergaderingen initieert, organiseert, exploiteert, accommodeert en faciliteert. Ahoy Rotterdam beschikt over een trots team van ruim 200 experts en meer dan 35 jaar ervaring.


Noot voor de redactie,