Politie Gelderland-Zuid

Drank en verkeer gaan nog steeds niet samen

Regionaal, 02-07-2007 o Zondagmiddag zijn meerdere bestuurders aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol. In onderstaande zaken was sprake van het veroorzaken van een aanrijding.

Culemborg

In Culemborg is zondagavond een 38-jarige plaatsgenoot aangehouden voor het rijden onder invloed en veroorzaken van schade aan een geparkeerde auto. Dit gebeurde toen de man zijn voertuig op de Brahmstraat wilde inparkeren en daarbij een andere auto raakte. Hierna stapte de beschonken bestuurder uit en liep weg. Agenten troffen even later de man slapend op de grond in zijn eigen woning aan. Op het politiebureau was de uitslag van het blaasonderzoek 905 ugl. terwijl er een wettelijk maximum is van 220 ugl. Het rijbewijs van deze bestuurder is ingenomen.

Nijmegen

Ook rond 19.00 uur vond er een aanrijding plaats waarbij sprake was van drankgebruik. Op de Groesbeekseweg reed de inzittende van een personenauto enkele verkeerspalen omver. Politiemensen troffen bij aankomst nog enkel de lege auto aan. Speurwerk leverde een verdachte op; de eigenaar van de auto werd aangehouden. Gelijktijdig meldde zich een andere inzittende op het politiebureau. Ook deze man is aangehouden. Beide verdachten bleken alcohol gedronken te hebben en elkaar als chauffeur aan te wijzen. De verdachten zijn beiden afkomstig uit Nijmegen en 48 en 57 jaar oud. De zaak is nog in onderzoek; de politie hoopt dat getuigen van de aanrijding zich nog melden.

Wijchen
Zondagmiddag is op de Saltshof in Wijchen een 40-jarige plaatsgenoot aangehouden voor het veroorzaken van een aanrijding. De man had onder invloed van alcohol met zijn auto nog een krat bier gehaald. Daarbij had hij een geparkeerd staande auto geraakt en vervolgens zijn woning weer ingelopen. Daar ontstond ruzie en werd zijn partner geslagen. Agenten troffen de man in zijn achtertuin met bloeddoorlopen ogen en een behoorlijke alcohollucht. Op beide autos werden laksporen van de aanrijding gevonden. Na zijn aanhouding blies deze verdachte 1170 ugl. De man ontkende alle feiten tijdens het politieverhoor. (01)