Politie Haaglanden

Persberichten 2 juli

Haaglanden, 02-07-2007

Geen enkele bestuurder in de fout
Den Haag - De politie controleerde zondagavond rond 22.00 uur 430 automobilisten op de Nieuwe Parklaan op het gebruik van alcohol. Geen van hen had teveel alcoholische dranken genuttigd.

64 personen droegen geen autogordel
Den Haag - Bij een gordelcontrole gisteren tussen 13.30 en 18.30 uur droegen 64 van de 486 passanten geen autogordel. Binnenkort vinden zij in hun brievenbus de bekeuring hiervoor.

Bloedspoor leidt naar verdachte
Den Haag - Een 20-jarige Hagenaar belde gisterochtend de politie dat in zijn auto op de van Swindenstraat was ingebroken. De ruit was ingeslagen en de cd-speler en een map met cd's waren gestolen. Politieagenten vonden in de auto op diverse plekken verse bloedsporen. Buurtonderzoek bracht de agenten op het spoor van een verdachte. Op een van de voordeuren zaten op de deurknop bloedsporen en in de woning troffen de agenten een 38-jarige Hagenaar aan met verwondingen aan zijn arm. Bij het doorzoeken van de woning werd een map cd's gevonden die uit de auto was meegenomen. De verdachte bekende de auto-inbraak en vertelde de cd-speler te hebben verkocht voor 20 euro. Van dit geld had hij verdovende middelen gekocht die inmiddels waren opgerookt.

Mishandeling
Den Haag - Bij een vechtpartij op de kruising Waldorpstraat / Rijswijkseweg is maandagmorgen omstreeks 00.30 uur een 21-jarige Hagenaar gewond geraakt. De politie kreeg een melding van een vechtpartij op genoemde kruising en ging poolshoogte nemen. Het slachtoffer bleek door een bekende van hem, een 26-jarige Hagenaar, in zijn gezicht geslagen te zijn. De verdachte is hierop aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Het slachtoffer heeft in het ziekenhuis zijn wond laten hechten. De politie onderzoekt de zaak.

Man rijdt op politiebiker in
Den Haag - In een poging om aan de politie te ontsnappen is een 18-jarige Hagenaar zondagmiddag omstreeks 16.35 uur met zijn scooter op een politiebiker ingereden. De man negeerde op het Hildebrandplein een stopteken van agenten waarop zij de achtervolging inzetten. Op de Troelstrakade probeerde een politiebiker de verdachte de weg over de stoep te versperren, waarop de verdachte in volle vaart op de politieman inreed. De agent kon nog net op tijd wegspringen. Zijn fiets werd vol geraakt. De verdachte kon maar met moeite overeind blijven en vervolgde zijn vluchtpoging. Hij kon uiteindelijk op de Hendrick Mandestraat worden aangehouden. De agent heeft aangifte gedaan van poging tot doodslag en vernieling. De politie onderzoekt de zaak.

Joyrider in de kraag gevat
Den Haag - Het rijgedrag van een automobilist trok maandagochtend rond 02.30 uur de aandacht van politieagenten. Bij het zien van het politievoertuig ging de automobilist op de Juliana van Stolberglaan er plotseling met hoge snelheid vandoor. In de Reesstraat gaf de bestuurder gevolg aan het stopteken van de agenten en kon de bestuurder worden gecontroleerd. De 17-jarige Hagenaar had zonder toestemming de autosleutels van zijn vader meegenomen die zelf van niets wist en lag te slapen. Proces-verbaal is opgemaakt.

Vrouw mishandeld
Den Haag Een 17-jarige Haagse is zondagavond omstreeks kwart voor elf mishandeld op de Hoefkade. Het slachtoffer kwam op straat een 31-jarige bekende tegen die haar zonder duidelijke reden een klap in het gezicht gaf. De vrouw viel op de grond en kreeg vervolgens nog enkele schoppen en klappen in haar gezicht en buik. De dader maakte zich na de mishandeling uit de voeten, maar kon later op de avond in zijn woning door de politie worden aangehouden. In het huis van de man trof de politie een nepvuurwapen aan, dat in beslag is genomen.

Dat win ik nooit
Den Haag Een 25-jarige Hagenaar zonder rijbewijs is zondagochtend zijn auto kwijtgeraakt toen hij voor de achtste keer in twee jaar tijd achter het stuur werd betrapt. Politieagenten controleerden de man omstreeks tien uur in Van Diemenstraat. Hij wilde er in eerste instantie vandoor gaan, maar staakte die poging al snel. Volgens eigen zeggen omdat zijn Toyota Starlet het toch niet zou winnen van een politiemercedes.

Kinderen vinden vuurwapen
Den Haag Een groepje spelende kinderen heeft zondagavond omstreeks half acht een vuurwapen gevonden in de Segherstraat. De kinderen waarschuwden direct surveillerende politieagenten, die het wapen meenamen voor verder onderzoek.

Drank maakt meer kapot...
Den Haag Een 56-jarige Hagenaar wist zondagnacht vier bekeuringen te verzamelen. De man werd omstreeks twee uur aangehouden, omdat hij door de Hobbemastraat liep met een glas jenever. Hij kon zich bovendien niet identificeren. Nadat de man met twee bekeuringen het politiebureau had verlaten, verscheurde hij zijn boetes. Politieagenten vonden de snippers op straat en schreven een derde bekeuring uit. Die ontvangt de man binnenkort thuis. Later die nacht werd de man betrapt toen hij op de Paul Krugerlaan een vuilniszak op straat leegde.

Buurt houdt brokkenmaker aan
Den Haag Bewoners van het Vredeoord hoorden 1 juli om 19.15 uur een aanrijding waarbij meerdere autos betrokken waren. Zij zagen dat de veroorzaker van het ongeval ervandoor probeerde te gaan. Hij kon de straat niet uit rijden en reed twee keer opzettelijk tegen een auto aan die net passagiers liet uitstappen. Daarna probeerde hij nog van plaats te verwisselen met zijn passagier . De buurtbewoners hielden beide mannen in de auto en belden de politie. Agenten hielden beide mannen aan. Het gaat om Hagenaars van 33 en 35 jaar. Van de bestuurder werd een urinemonster afgenomen om te bepalen of hij onder invloed van verdovende middelen was. Niemand raakte gewond.

Verdachte kelderboxinbraak aangehouden
Den Haag - Politieagenten hielden zondag 1 juli om 20.15 uur een 38-jarige Hagenaar aan. De man werd betrapt op het moment dat hij een kelderbox aan de Rijnauwenstraat aan het openbreken was. Bij zijn aanhouding trachtte de man door middel van geweld te ontsnappen aan de agenten. Zij wisten hem echter te overmeesteren.

Beginnend bestuurder in de fout
Rijswijk Een 20-jarige man uit Den Haag reed 2 juli om 02.40 uur op de Prinses Beatrixlaan toen agenten hem lieten stoppen voor een alcoholtest. Hij blies 375 ugl. en kon geen rijbewijs tonen, aangezien dat bij zijn ex lag en zij op vakantie was. De Hagenaar kreeg een proces-verbaal en moet zijn rijbewijs inleveren zodra hij het weer in bezit heeft. De alcohollimiet in het verkeer ligt op 220 ugl. (=0,5 promille). Voor beginnend bestuurders geldt strengere wetgeving, voor hen ligt de limiet op 88 ugl. (=0,2 promille)

Zonder rijbewijs en zonder te kijken
Rijswijk Een 24-jarige Hagenaar reed 1 juli om 19.15 uur achterwaarts uit een uitrit in de Karmozijnstraat. Hij keek daarbij niet goed uit en reed een 23-jarige Haagse bromfietsster aan. De Haagse had last van haar voet en moest naar het ziekenhuis voor controle. De bestuurder van de auto verklaarde geen rijbewijs te hebben, had geen identiteitsbewijs op zak en stond ook nog eens gesignaleerd voor een tweetal openstaande boetes. Hij werd aangehouden en kreeg een proces-verbaal.

Bedankt?
Wassenaar Surveillerende agenten verzochten 1 juli om 15.00 uur aan een automobilist zijn auto te verplaatsen. Een 28-jarige man uit Rotterdam stond geparkeerd op de Wassenaarseslag op een plaats waar dat verboden is. Even later stond de man weer op dezelfde plaats en schreven de agenten een bon uit. Nog weer later, in de richting van de Klip, kwamen de agenten dezelfde auto weer tegen. De Rotterdammer claxonneerde en stopte alsof hij iets wilde vragen. Op het moment dat de politieagenten naast de auto stopten, riep de man niet alleen Bedankt!, maar schold hij de agenten ook uit. Hij gooide de boete door het openstaande raam de politiewagen in en reed weg. De agenten gingen er achteraan en hielden de man aan.

Alcoholcontroles in Delft
Delft - De politie in Delft controleerde het afgelopen weekend diverse malen het verkeer op alcoholgebruik. In diverse locaties moesten circa 100 automobilisten een blaastest ondergaan. In vier gevallen leidde dat tot een positieve uitslag. Een automobilist die 515 ugl blies raakte tevens zijn rijbewijs kwijt omdat hij al eerder voor rijden onder invloed was veroordeeld. De bestuurders die mochten doorrijden kregen een BOB-sleutelhanger uitgereikt. De alcohollimiet ligt op 220 ugl (= 0,5 promille). Voor beginnend bestuurders geldt strengere regelgeving, voor hen ligt de limiet op 88 ugl (= 0,2 promille).

Alcoholwalm
Delft Surveillerende agenten controleerden 2 juli om 00.40 uur een auto in de Houttuinen. Toen ze de bestuurder om zijn papieren vroegen, roken zij een sterke alcoholwalm en lieten zij de 39-jarge man uit Delft blazen. Het resultaat van de alcoholtest was 610 ugl, wat betekende dat hij zijn rijbewijs moest inleveren en een proces-verbaal kreeg. De alcohollimiet in het verkeer ligt op 220 ugl. (=0,5 promille). Voor beginnend bestuurders geldt strengere wetgeving, voor hen ligt de limiet op 88 ugl. (=0,2 promille)

Alcohol in Zoetermeer
Zoetermeer De politie hield zondag 2 juli tussen middernacht en 02.00 uur een alcoholcontrole op de Europaweg. Agenten controleerden 99 automobilisten. Twee van hen hadden te veel gedronken. Een 37-jarige man uit Zoetermeer blies 430 ugl. en een 50-jarige Zoetermeerder blies 335 ugl. Zij kregen een proces-verbaal. De alcohollimiet in het verkeer ligt op 220 ugl. (=0,5 promille). Voor beginnend bestuurders geldt strengere wetgeving, voor hen ligt de limiet op 88 ugl. (=0,2 promille)