Politie Midden- en West Brabant

Persbericht district Oosterhout (2/7)

OOSTERHOUT NB, 2 juli 2007

Drie vrouwen gearresteerd na vechtpartij in attractiepark

KAATSHEUVEL: Zondagmiddag is een woordenwisseling tussen bezoekers bij de ingang van een attractie uitgelopen op de mishandeling van een 39-jarige vrouw uit Gouda. De politie arresteerde op aanwijzing van de Beveiliging drie meiden van 16,16 en 17 jaar uit Gorinchem.

Een 39-jarige vrouw uit Goud zag terwijl zij met haar gezin in de rij stond voor een attractie dat er voor hen een groepje meiden stond te wachten. Een van die meisjes schreef met een pen op een muur. De vrouw uit Gouda tikte dat meisje op haar schouder en vroeg haar daarmee te stoppen. Vervolgens werd ze door dat meisje uitgescholden voor snol. Nadat ze de attractie had gedaan, sprak ze buiten dat meisje over die belediging aan. Hierop werd ze gelijk door één van die meden tegen haar lichaam getrapt. Ook werd ze door dat meisje en haar twee vriendinnen bespuugd . Ze pakte dat meisje bij haar haren waarna ze opnieuw getrapt en geslagen werd Ook trok een van de daders heel hard aan haar haren , waardoor zij een flink pluk haar verloor. Medewerkers van het attractiepark hebben daarop ingegrepen en de drie verdachten apart gezet en overgedragen aan de politie. De dames zijn verhoord. Ze krijgen een proces-verbaal.

Politie onderzoekt steekincident en mishandeling Klappeijstraat

OOSTERHOUT: Zondagavond is omstreeks 21.15 uur een 37-jarige Oosterhouter door een nog onbekende dader tot twee keer toe met een vork gestoken. Het slachtoffer liep een wond aan zijn rechterslaap op. Ook raakten zijn horloge en een ketting kapot. De politie heeft een aangifte opgenomen van het slachtoffer en stelt een nader onderzoek in.

De aangever verklaart dat hij samen met familieleden en vrienden een café bezocht in de Klappeijstraat. Hij zag dat een man problemen kreeg met andere gasten. Omdat hij daar niet bij betrokken wilde raken, liep hij met zijn bekenden naar buiten. Hij zag dat die man waarvoor hij naar buiten was gegaan hem achtervolgde. De man daagde hem uit en riep: "Sla dan." Vervolgens haalde de man zonder enige aanleiding uit met een steekvoorwerp, waarbij het slachtoffer geraakt werd ter hoogte van zijn slaap, waarna hij op de grond viel Hij dacht aanvankelijk aan een mes maar horde later van omstanders dat het om een vork ging. Het gaat om een blanke man met een kaal hoofd.

Politie onderzoekt diefstal auto

WAALWIJK: Vannacht is vanaf de Westeinde een rode Opel Astra gestolen met het kenteken DP-RL-57. De politie heeft een aangifte van de gedupeerde eigenaar opgenomen en de auto internationaal gesignaleerd.

Arrestatie na mishandeling inwoner Kaatsheuvel

KAATSHEUVEL: De politie heeft vanmiddag omstreeks 12.22 uur op de Europalaan een 63-jarige Dongenaar aangehouden die verdacht wordt van het mishandelen van een 67-jarige man uit Kaatsheuvel. De verdachte accepteerde een boete van 190 euro.

Het incident speelde zich vanmorgen af op de Rubensstraat. Het slachtoffer fietste daar en werd ingehaald door de verdachte, een bekende van hem. De verdachte riep dat hij wilde praten en pakte de aangever bij zijn kraag en trok hem van de fiets. Het slachtoffer voelde dat zijn schouder daardoor pijn deed. Hij wilde met zijn mobiele telefoon de politie bellen, maar zijn belager verhinderde dat door deze af te pakken. De aangever wist zijn telefoon terug te pakken en fietste snel weg. Hij belde de politie die vervolgens de verdachte heeft aangehouden. De verdachte verklaarde zijn gedrag door te stellen dat zijn opponent hem zwart maakt in Kaatsheuvel en dat hij dat wilde uitpraten.

Politie onderzoekt inbraak in woning

KAATSHEUVEL: De politie is met het opnemen van een aangifte gestart met een onderzoek naar een inbraak in een woning aan het Ferdinand Bolsplein. De inbraak vond zondagmiddag plaats en werd omstreeks 16.00 uur ontdekt. De inbreker verschafte zich de toegang door de achterdeur te forceren. De gehele woning was doorzocht. Er zijn onder meer sieraden en een videocamera gestolen. De technische recherche stelt een sporenonderzoek in.

Politie onderzoekt poging inbraak café

WAALWIJK: Vannacht werd omstreeks 03.00 uur een inbraak gemeld in een café aan de Besoyenstraat. Ter plaatse bleek dat een nog onbekende dader had geprobeerd via de achterzijde van het pand in te breken. Op de achterdeur werd verse braakschade aangetroffen. Ook aan de voorzijde van het pand was verse schade aan de keukendeur. Tenslotte heeft de dief nog op het plat dak de schroeven van een dakkoepel losgewrikt. De dader werd kennelijk bij zijn activiteiten gestoord want hij sloeg op de vlucht en verdween via de Kraaijenhoflaan. Daar werd een personenauto, merk Opel Astra aangetroffen die vermoedelijk door de dader gebruikt is. De auto had braakschade en het slot was doorverbonden. De auto blijkt in Tilburg gestolen te zijn vanaf de Neerstraat. De politie onderzoekt de
zaak.

Auteur: Willem van Hooijdonk