Bex* van der Schans


Datum: 2 juli 2007

Feestelijke awarduitreiking sluit spel SigmaKalon af

De zestig medewerkers van de afdeling Doe Het Zelf van SigmaKalon hebben het half jaar durende spel 'TLG, The making of' afgesloten met een ware awarduitreiking. In The Movies in Amsterdam namen de verschillende teams, gekleed in smoking en met een boa om de hals, hun awards in ontvangst. Het team 'Hard Rood' ging naar huis met de hoofdprijs, de TLG-award. Dit team gaat twee avonturen tegemoet: Nederland bewonderen vanuit een luchtballon én het daadwerkelijk realiseren van hun voorstel om onderlinge communicatie te verbeteren.

Het spel 'TLG, The making of' had als doel te komen tot een meer efficiënte en effectieve manier van samenwerken binnen de afdeling. Niet harder werken maar anders werken. Door op een andere manier samen te werken, verwacht de afdeling de internationale omzetdoelstellingen op een plezierige manier te realiseren. Medewerkers van Doe Het Zelf kregen een half jaar de tijd om in een spelomgeving stap voor stap hun verbetervoorstel te ontwikkelen. Het beste voorstel wordt opgenomen in het businessplan van 2008. Tijdens het spel kregen de teams feedback van het mysterieuze Spelbrein. Dit Spelbrein denkt en handelt continue vanuit de kernwaarden van SigmaKalon en prikkelde afwisselend de linker- of de rechterhersenhelft van de teamleden.

Deelawards

In The Movies werden zeven deelawards uitgereikt: voor creativiteit, commercieel gedreven, samenwerking, normen & waarden, beste teamleider, communicatie en meest realistische verbetervoorstel. Toch vielen die in het niet bij dé award van de dag: de enige echte TLG-award. Bedoeld voor het team dat overall het spel won en waarvan het plan opgenomen wordt in de businessplannen van 2008. Het winnende team 'Hard Rood' won niet alleen deze hoofdaward, ook hun teamleider werd door het Spelbrein uitgeroepen tot de beste teamleider van het spel.

Bekijk de demosite