Ingezonden persbericht


PERSAANKONDIGING science center NEMO

Amsterdam, 2 juli 2007

Welk terras ligt 22 meter boven NAP?
BovenNEMO, het grootste dakterras van Amsterdam!

Sinds gisteren kunnen terrasliefhebbers weer terecht op het grootste dakterras van Amsterdam: BovenNEMO. In juli en augustus genieten bezoekers 22 meter boven NAP van alles wat deze zonnige zomerlocatie te bieden heeft: eten, drinken, een waterspeelplaats, activiteiten, het weidse uitzicht, spectaculaire zonsondergangen en ander entertainment. Dus zonder file toch in strandsferen. Zonder zand tussen je tenen!

Achtenveertig grote traptreden vormen de basis van het terras waar zon- en terrasliefhebbers kunnen relaxen. Olijfbomen, felgekleurde strandstoelen, loungebanken, water, een reuzengroot schaakspel en Sudoku kubus, water en een horecaspot met tapas en prosecco zorgen voor een strandsfeer op hoog niveau. BovenNEMO is iedere dag open tot zonsondergang.

Kinderactiviteiten op het dak
Ouders liggen ontspannen in de sandchairs en op loungebanken terwijl hun kinderen zich vermaken op het dak. Naast de waterspeelplaats Splashing Water Wonder en twee unieke zandbakjes in de vorm van het gebouw, biedt BovenNEMO (kinder)activiteiten zoals wedstrijdjes Kraantje Drukken, workshops Zonne-Lab en Trotseer de zwaartekracht.

Activiteiten voor volwassenen
BovenNEMO biedt ook vermaak voor volwassenen. Op vrijdagavond worden bezoekers uitgenodigd deel te nemen aan debatten op het dak. Daarnaast kunnen zij hun hersens kraken in een Sudoku-battle. Dit jaar presenteert BovenNEMO maar liefst twee fototentoonstellingen. Aan de westzijde van het dak staan de zonneovens in Nepal centraal. Aan de oostzijde is de tentoonstelling De tiendesprong van Kees Boeke te zien. Hij neemt de kijker in 10 stappen mee de ruimte in en terug. Op 7 en 8 juli is het dak gereserveerd. Dan organiseren VPRO-Jazz en VPRO Backstage het evenement Jazz Op het Dak.

Praktische informatie BovenNEMO
BovenNEMO is het terras op het dak van NEMO.
Locatie: Oosterdok 2, 1011 VX Amsterdam
Openingstijden: Van 1 juli t/m 2 september dagelijks geopend van 12.00 uur tot 22.00 uur (vrij & za tot 23.30 uur). Bij slecht weer behoudt NEMO zich het recht het dak te sluiten.

Entree dakterras: ¤ 2,50 per persoon inclusief één gratis consumptie (kinderen t/m 3 jaar gratis), ook gratis toegang met NEMO-entreekaartje. De activiteiten op het dak zijn gratis. Informatie staat op www.e-NEMO.nl of www.e-NEMO.nl/BovenNEMO



Ingezonden persbericht