Politie Midden- en West Brabant

Politie houdt na Opsporing Verzocht 9 supporters aan

TILBURG, 2 juli 2007

Politie houdt na Opsporing Verzocht 9 supporters aan

TILBURG De politie heeft vanmorgen in totaal 9 supporters aangehouden. Hiervan meldden zich 7 verdachten naar aanleiding van de uitzending Opsporing Verzocht van 26 juni jl. De overige twee verdachten zijn in hun woning aangehouden. De verdachten zijn afkomstig uit Tilburg, Zeist, Nijmegen, Maastricht en Amersfoort. Ze worden onder andere verdacht van openlijke geweldpleging en vernielingen na afloop van de voetbalinterland Jong Nederland tegen Jong Marokko.

De politie Tilburg startte in overleg met het Openbaar Ministerie na de wedstrijd een onderzoek. Het team inventariseerde onder andere de beelden van zowel fotografische opnamen als videomateriaal die gemaakt werden tijdens het evenement. Tijdens de uitzending van 26 juni toonde het programma Opsporing Verzocht beelden van supporters die zich schuldig gemaakt hadden aan het plegen van strafbare feiten. Na de uitzending meldde zich 7 verdachten die zichzelf herkenden van de getoonde beelden.

Morgenavond besteedt het opsporingsprogramma opnieuw aandacht aan de ongeregeldheden. Er worden dan in totaal 7 fotos getoond van supporters die zich na afloop van de wedstrijd in het stadion misdragen zouden hebben.

Auteur: Desirée Brabers