Politie Midden- en West Brabant

Persbericht district Tilburg (2/7)

TILBURG, 2 juli 2007

Politie arresteert woninginbreker in gestolen auto

TILBURG De politie heeft vanmorgen rond de klok van 05.30 uur in de Goirkestraat een 33 jarige Tilburger aangehouden. De man wordt ervan verdacht eerder die nacht betrokken te zijn geweest bij een inbraak in een woning in de omgeving Eindhoven. Bij deze inbraak werd een personenauto, van het merk BMW buit gemaakt.

Via het zogenaamde track & trace GPS-systeem meldde het personeel van de gemeenschappelijke meldkamer dat de ontvreemde auto getraceerd werd in Tilburg. Op de Spoorlaan trof de politie de auto aan. Bij het zien van de agenten verhoogde de verdachte zijn snelheid waardoor er een achtervolging ontstond. Tijdens de achtervolging raakte op de kruising Spoorlaan met de Hart van Brabantlaan een politievoertuig de achterzijde van de achtervolgde auto waardoor deze om zijn as roteerde. Slingerend vervolgde de BMW zijn weg richting de Sint Ceciliastraat. Via de wijk Veldhoven reed de auto met hoge snelheid richting de Goirkestraat. Daar ramde hij vijf geparkeerd staande autos en kwam tot stilstand.

Eén op de vijf autos rijdt te hard

TILBURG Agenten van het Verkeershandhavingsteam stelden gisteren op de Ringbaan West een snelheidscontrole in. In totaal passeerden 3959 passanten het controlepunt. Eén op de vijf automobilisten reed te hard. In totaal overtraden 861 passanten de wettelijke maximale toegestane snelheid.

Het traject Ringbanen zijn één van de 10 trajecten waar de politie Midden en West-Brabant met intensief toezicht tracht om het aantal letselaanrijdingen terug te dringen.

De trajecten zijn gekozen op basis van ongevalanalyses en (meet)ervaringen van de politie, gemeente en de provincie Noord-Brabant. Op deze plaatsen vonden de laatste drie jaar meer dan 600 letselaanrijdingen plaats. De politie zal op deze locaties intensief controleren op de vijf speerpunten: helm, gordel, rood licht, alcohol en snelheid.

Tussen 19.00 uur en 20.00 uur hielden agenten op de Burgemeester Letschertweg eveneens een snelheidscontrole. Van de 28 voertuigen die de controlepost passeerden reden er 13 te hard.

Politie houdt na Opsporing Verzocht 9 supporters aan

TILBURG De politie heeft vanmorgen in totaal 9 supporters aangehouden. Hiervan meldden zich 7 verdachten naar aanleiding van de uitzending Opsporing Verzocht van 26 juni jl. De overige twee verdachten zijn in hun woning aangehouden. De verdachten zijn afkomstig uit Tilburg, Zeist, Nijmegen, Maastricht en Amersfoort. Ze worden onder andere verdacht van openlijke geweldpleging en vernielingen na afloop van de voetbalinterland Jong Nederland tegen Jong Marokko.

De politie Tilburg startte in overleg met het Openbaar Ministerie na de wedstrijd een onderzoek. Het team inventariseerde onder andere de beelden van zowel fotografische opnamen als videomateriaal die gemaakt werden tijdens het evenement. Tijdens de uitzending van 26 juni toonde het programma Opsporing Verzocht beelden van supporters die zich schuldig gemaakt hadden aan het plegen van strafbare feiten. Na de uitzending meldde zich 7 verdachten die zichzelf herkenden van de getoonde beelden.

Morgenavond besteedt het opsporingsprogramma opnieuw aandacht aan de ongeregeldheden. Er worden dan in totaal 7 fotos getoond van supporters die zich na afloop van de wedstrijd in het stadion misdragen zouden hebben.

Dronken automobilist betrokken bij verkeersongeval

OISTERWIJK De politie heeft vanmorgen tegen 02.00 uur op de Gemullehoekenweg een 34 jarige automobilist uit Biezenmortel aangehouden voor het rijden onder invloed en het verlaten plaats ongeval in Moergestel. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

Een taxichauffeur meldde de politie dat hij op de Zandstraat in Moergestel met de buitenspiegel van zijn auto in aanrijding was gekomen tegen een tegemoetkomende auto. Na de aanrijding was de tegenpartij doorgereden, zonder zijn identiteit achter te laten. Nadat de taxichauffeur de juiste locatie had doorgegeven stelde de politie een onderzoek in. Op de Gemullehoekenweg lukte het de agenten de tegenpartij te laten stoppen. Tijdens controle bleek dat de 34 jarige bestuurder onder invloed van alcohol verkeerde. Op het bureau werd van hem een bloedproef afgenomen.

Asbest vrijgekomen bij bergingbrand

TILBURG Gisteravond heeft een korte brand gewoed in een berging in de Schrasserstraat. Daarbij kwam asbest vrij. De oorzaak van de brand is nog onbekend.

Zowel politie als brandweer kregen gisteravond even na 19.30 uur de melding binnen van de bergingbrand. Diverse eenheden gingen ter plaatse. Toen de brandweer de brand meester was bleek dat er asbest vrijgekomen was. De politie zette daarom de omgeving af omdat het vermoeden bestond dat in de nabij gelegen tuinen en het binnenterrein bevuild werd door asbestdeeltjes. Verder werd de gemeente geïnformeerd over de brand en de stofdeeltjes die daarbij waren vrijgekomen.

Auteur: Desirée Brabers