Nederlandse Spoorwegen

Utrecht, 02 juli 2007

NS betovert reizigers met NS Sprookjesweek

Sprookjesbosbewoners reizen per trein door Nederland

Van maandag 2 t/m vrijdag 6 juli organiseren NS en de Efteling de NS Sprookjesweek. Kabouters uit het Sprookjesbos reizen voor de gelegenheid per trein door Nederland. In verschillende treinen, reizend door het gehele land, vertellen zij verhalen aan de reizigers. De NS Sprookjesweek wordt gehouden tussen 10.00 - 16.00 uur en gaat vooraf aan de Dag van het Sprookje op zaterdag 07-07-'07 in de Efteling.

Tijdens de NS Sprookjesweek worden de stations in Tilburg en `s-Hertogenbosch ook aangekleed in Efteling-stijl.

Dag van het Sprookje
Op zaterdag 07-07-'07 viert de Efteling de Dag van het Sprookje. Het park is deze dag van 07.00 ­ 19.00 uur geopend. Bezoekers die in juli 7 of 77 worden of op 07-07-'77 geboren zijn, mogen het park tussen 07.00 ­ 09.00 uur gratis betreden. Tijdens de Dag van het Sprookje eert de Efteling met o.a. de Nationale Sprookjesquiz het cultureel erfgoed sprookjes.

Partner in Kwaliteit
NS is partner in Kwaliteit van de Efteling. Primaire doelstelling is om van elkaar te leren op het gebied van logistieke processen en klantgerichtheid. Daarnaast wordt gekeken of commerciële aanbiedingen mogelijk zijn. Zo is er het NS-Wonderkaartje, waarmee treinreizigers 20% korting krijgen op de combinatie van trein, bus en toegang tot de Efteling. Kinderen t/m 11 jaar reizen gratis (maximaal 3 per betalende volwassene). NS-Wonderkaartjes zijn het gehele Eftelingseizoen geldig (t/m 28 oktober) en alleen via www.ns.nl te koop!

Noot aan de redactie
Voor meer informatie over de Dag van het Sprookje kunt u contact opnemen met de afdeling Communicatie van de Efteling, telefoon 0416 ­ 288100 of e-mail communicatie@efteling.com

Voor informatie over de exacte dienstregeling van de NS Sprookjestoer kunt u informatie opnemen met Guus van de Wetering, telefoon 030 ­ 235 7070 of e-mail persvoorlichting@ns.nl NS
NS is de grootste reizigersvervoerder op het spoor in Nederland en verzorgt over een spoorwegnet van ruim 2000 km lengte met 4500 treinritten per dag het vervoer van 1,1 miljoen reizigers. Daarvoor zijn bijna 2900 rijtuigen met 250.000 zitplaatsen beschikbaar. 25.000 NS-ers verzorgen de dienstverlening aan de klanten. In Nederland beheert NS 375 stations. NS speelt een belangrijke rol in de mobiliteit van Nederland: op de drukste corridors naar de Randstad en tussen de grote steden heeft de trein een marktaandeel tussen de 30 en 60%. NS stelt zich ten doel reizigers veilig, op tijd en comfortabel te vervoeren via aantrekkelijke stations.

NS Groep N.V., Utrecht Handelsregister Utrecht 30124358

Datum
Pagina 2/2

In het Verenigd Koninkrijk exploiteert dochterbedrijf NedRailways samen met haar Britse partner Serco twee vervoerconcessies: Mersey Rail rondom Liverpool en Northern Rail in het noorden van Engeland. Over het Nederlandse spoorwegnet rijdt naast NS nog een twintigtal andere vervoerders. Het beheer van de spoorweginfrastructuur (rails, wissels, bovenleidingen etc) en de railverkeersleiding zijn taken van ProRail. De Inspectie Verkeer en Waterstaat ziet toe op de spoorwegveiligheid in Nederland.


---- --