Gemeente Oldenzaal


Veteranen: ingezet in dienst van de vrede

gepubliceerd op : 2-7-2007

Dat is de naam van de fototentoonstelling die sinds vandaag in de hal van het stadhuis te bewonderen is. De tentoonstelling vindt plaats in navolging op de Oldenzaalse Veteranendag, die op 28 juni jl. gehouden werd. Iedereen die belangstelling heeft, is van harte uitgenodigd om de tentoonstelling te bezichtigen.

De gemeente Oldenzaal vindt het belangrijk dat er meer bekendheid wordt gegeven aan het werk van Nederlandse veteranen, zowel jong als oud. Daarom is tot en met dinsdag 17 juli aanstaande de tentoonstelling te bezichtigen. Deze bestaat uit twaalf dubbelzijdig bedrukte panelen in kleur met beelden en teksten en omvat naast de historische context, belangrijke missies en (oorlogs)handelingen, feiten, reacties uit de samenleving en verhalen van veteranen. In de tentoonstelling zijn verder twee touchscreens opgenomen met daarin audiovisuele presentaties van vier veteranen en hun verhaal, gemonteerd met originele foto's en beelden. De tentoonstelling was ook op 29 juni jl., tijdens de landelijke Veteranendag, te bezichtigen in Den Haag.

De tentoonstelling is vrij toegankelijk voor het publiek. Belangstellenden zijn daarom van harte uitgenodigd om een kijkje te nemen.

Oldenzaalse Veteranendag

Op 28 juni jl. schonk de gemeente Oldenzaal voor het eerst op lokaal niveau aandacht aan Veteranendag. Ruim 100 Oldenzaalse veteranen, variërend van jong tot oud, waren hierbij aanwezig. De Oldenzaalse Veteranendag werd één dag voor de landelijke Veteranendag gehouden. De veteranen konden dan, indien gewenst, de landelijke bijeenkomst in Den Haag bijwonen.

Zowel de veteranen als de gemeente Oldenzaal hebben de Oldenzaalse Veteranendag als zeer positief ervaren. Volgend jaar organiseert de gemeente opnieuw een Oldenzaalse Veteranendag.