Ingezonden persbericht


Persbericht

Amsterdam, 2 juli 2007

Compuware vult IT-managementoplossing Changepoint aan met nieuwe, 'Best Practices' producten en diensten

'Supply and Demand Accelerator' en 'Rapid Path Service Offering' maken IT-portfoliomanagement binnen dertig dagen haalbaar

Compuware heeft Changepoint, zijn oplossing voor IT-management, aanzienlijk uitgebreid met een reeks van 'Best Practices' producten en diensten. Deze producten en diensten maken het mogelijk om met een goed voorspelbare planning en een vooraf bekend budget specifieke beheervoorzieningen te implementeren. Hierdoor kunnen IT-afdelingen snel hun uiteindelijke doelstelling bereiken: het leveren van maximale waarde aan de business door het effectief beheren van vraag en aanbod op het gebied van IT.

Om dit te bereiken is het essentieel om de IT-doelstellingen optimaal op de doelstellingen van de organisatie af te stemmen. Veel organisaties ontbreekt het echter aan de tijd en de expertise om de hiervoor benodigde best practices op te bouwen. Nieuwe Changepoint-producten en -diensten bieden hierbij hulp. Het gaat om Changepoint Supply and Demand Accelerator en de Rapid Path.

Changepoint Supply and Demand Accelerator levert een uitgebreide basis voor het implementeren van een oplossing voor IT-management. Het voorziet onder andere in zakelijke parameters en meetwaarden die op de praktijk gebaseerd zijn, biedt procesautomatisering, sjablonen, beheerprogramma's die kunnen worden geïntegreerd in portals evenals rapportages die gebaseerd zijn op geldende industriestandaarden. De Accelerator zet IT-afdelingen daarmee op een goed omschreven en in de praktijk haalbaar implementatiepad voor een IT-management oplossing.

Rapid Path is een implementatie van Compuware's Changepoint-oplossing voor IT-management die de voordelen van de Changepoint Supply and Demand Accelerator volledig benut. Met deze dienst kan een organisatie binnen dertig dagen met Changepoint werken. Dit wordt onder andere mogelijk gemaakt doordat ervaren consultants kunnen worden ingeschakeld, terwijl ook een beroep kan worden gedaan op middelen die helpen bij de juiste voorbereidingen aan klantzijde. Ook is een 'train-de-trainer' aanpak beschikbaar.

De nieuwe aanvullingen op Changepoint maken het mogelijk om sneller maximale waarde te genereren uit nieuwe IT-projecten. Daarnaast verkorten de nieuwe Changepoint-producten het in gebruik nemen van processen en versnellen zij het daadwerkelijke gebruik van Changepoint. Op deze manier kan snel waarde worden behaald uit de gedane investeringen in projectportfoliomanagement.

COMPUWARE NEDERLAND
Compuware is een softwareleverancier die zich toelegt op het leveren van oplossingen voor het verbeteren van de besturing van IT-organisaties en onderdelen daarvan, zoals IT Portfolio Management, en het bouwen, testen en beheren van grootschalige, bedrijfskritische systemen. Compuware is opgericht in 1973 in Detroit en behoort wereldwijd tot de top 10 van onafhankelijke softwareleveranciers. De aandelen van Compuware staan genoteerd aan de NASDAQ. In Amsterdam werken ruim 300 medewerkers, verdeeld over het Nederlandse verkoopkantoor, het Europese hoofdkantoor en het Amsterdam Development Center. Hier worden Compuware's OptimalJ en Uniface ontwikkeld. Dagelijks werken de ontwikkelaars in Amsterdam aan het optimaliseren van de bedrijfskritische applicaties voor organisaties wereldwijd. Hiermee heeft Compuware één van de grootste Development Centra in Nederland. Kijk voor meer informatie op www.compuware.nl.

# # #

Nina Breuning
Edelman
020 301 09 80
mailto:nina.breuning@edelman.com