AEGON

Benoeming algemeen directeur OPTAS N.V.

De heer Rutger Zomer (37) is per 29 juni 2007 benoemd tot Algemeen Directeur OPTAS N.V. Hij volgt bij OPTAS de heer J.P.F.M. (Pieter) Rietbergen op die op 29 juni met pensioen is gegaan.

Rutger Zomer werkt sinds 1998 bij OPTAS in de functie van Financial Controller. Sinds 2005 bekleedt hij tevens de functie van tweede dagelijks beleidsbepaler en vormt hij tezamen met de heer Rietbergen het management van OPTAS.

"De overname van OPTAS door AEGON geeft ons bedrijf een nieuwe toekomst", aldus Rutger Zomer: "In combinatie met AEGON kunnen wij onze klanten nog beter bedienen. En OPTAS kan met haar sterke positie in de havensector een structurele bijdrage leveren aan de groei van het pensioenbedrijf van AEGON Nederland."

OPTAS N.V., een 100% dochter van AEGON Nederland N.V., opereert op de pensioenmarkt als een levensverzekeraar die naast collectieve pensioenverzekeringen ook aanvullende producten zoals levensloop, lijfrente- en arbeidsongeschiktheidsverzekeringen aanbiedt. OPTAS N.V. heeft meer dan 60.000 relaties, waarvan het merendeel afkomstig is uit de havens van Amsterdam en Rotterdam.

02-07-2007