PvdA Rotterdam


Nieuws

Radio Amigo

Ma 2 Jul 2007 - Redactie
Radio Amigo

Wie op donderdag 28 juni niets vermoedend langs het Rotterdamse stadhuis liep moet met enige verbazing de demonstratie van een honderdtal Rotterdammers hebben aanschouwd. De demonstratie was georganiseerd omdat Radio Amigo dreigt te verdwijnen. De radiozender kent 40.000 duizend trouwe, voornamelijk Surinaams-Hindoestaanse, luisteraars in heel Zuid-Holland. Ondanks haar populariteit weet zij het hoofd financieel niet goed boven water te houden. Doordat Amigo betalingsachterstanden heeft bij UPC, haalt deze kabelexploitant de zender uit de lucht. De demonstranten vroegen de gemeente om hulp. Er werden meer dan 10.000 handtekeningen aangeboden aan de Gemeenteraad. PvdA-raadslid Peggy Wijntuin nam deze hartelijk van bestuurder Jay Pahladsingh in ontvangst.

De PvdA vroeg aan het College of zij oplossing kon bieden in deze hachelijke situatie. Peggy Wijntuin: Radio Amigo dient een maatschappelijk belang, zij wordt beluisterd door vele mensen die moeilijk bereikbaar zijn voor andere media. Amigo weet maatschappelijke discussies over participatie en emancipatie aan te zwengelen en vult zo een groot gat.
Vrijwel de gehele Raad steunde de PvdA-gedachtegang. Ook wethouder Jantine Kriens vindt dat de zender erg belangrijk werk verricht. Zij heeft aangeboden om met de betrokken partijen om de tafel te gaan zitten en een bemiddelende rol te spelen.

Inmiddels heeft de Stichting Lokale Omroep Rotterdam (SLOR) een tijdelijke frequentie aan Amigo aangeboden. Het Amigo-bestuur overweegt nog of zij op dat aanbod zullen ingaan.