Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Breda maandag 2 juli

BREDA, 2 juli 2007

Bredase broers aangehouden wegens vernieling

PRINSENBEEK: De politie heeft zondagmiddag rond 13.45 uur op de Beeksestraat twee Bredase broers van 12 en 14 jaar aangehouden wegens vernieling. Een getuige zag twee jongens op de fietsbrug bij de A16 die enkele fietsen naar beneden gooiden om die vervolgens weer naar boven te brengen en opnieuw te vallen. Agenten die ter plaatse gingen, troffen de broers aan die aan het signalement van een getuige voldeden. Op het bureau ontkende het tweetal elke betrokkenheid. De politie onderzoekt de zaak.

Jongens rijden in gestolen auto

BREDA: Drie jongens uit Breda (alle 13 jaar) zijn zondag aangehouden op verdenking van diefstal van een auto. Surveillerende agenten zagen de Opel Corsa stilstaan bij de rotonde aan de Doornboslaan. Bij het zien van de politiewagen kwamen drie jongens uit de auto en probeerden weg te vluchten. Twee van de hen werden rond 17.45 uur in de kraag gepakt, maar de bestuurder wist te ontkomen. Deze jongen meldde zich later op de avond, rond 19.30 uur, op het bureau aan de Vlaanderenstraat. De auto is zaterdag vanaf de Mastbosstraat gestolen. Het drietal is in verzekering gesteld.

Medewerkster schoenenzaak beroofd van weekopbrengst

BREDA: Een 27-jarige medewerkster van een schoenenzaak is zondagmiddag beroofd van de weekopbrengst van de winkel. Dat gebeurde rond 17.15 uur toen de vrouw het geld bij een bank aan de Markendaalseweg wilde afstorten. Ze kreeg een duw en viel voorover tegen de kluis. De envelop met het geld werd uit haar handen getrokken en ze zag nog net twee personen op een scooter ervandoor gaan. Beide personen droegen een donkere helm; een van hen had een kledingstuk met een capuchon aan. Omstanders ontfermden zich over de winkelmedewerkster die een afgebroken tand aan het incident overhield. De politie roept getuigen van de overval op zich te melden via 0900-8844.

Bredanaar (26) hardleers na aanhouding drugsbezit

BREDA: Een 26-jarige Bredanaar is zondagavond rond 20.15 uur op de Kraanstraat aangehouden met een kleine hoeveelheid cocaïne en een XTC-pil. De man was buitengezet bij een kroeg en personeel ervan maakte agenten erop attent dat hij vermoedelijk drugs had gebruikt en nu een ander café was binnengegaan. De portier daarvan haalde de Bredanaar naar buiten waarna hij kon worden aangehouden wegens bezit van harddrugs. Na verhoor kon hij met een proces-verbaal gaan. De drugs zijn in beslag genomen. Dat was omstreeks 20.30 uur. Daarbij is uitdrukkelijk verteld dat hij niet meer in de binnenstad mocht komen. Nauwelijks een uur later werd hij in de Visserstraat opnieuw aangehouden en bleek hij in het bezit te zijn van een zakje cocaïne. De man is ingesloten op het bureau.

Bredanaar aangehouden wegens belediging

BREDA: De politie heeft een 19-jarige Bredanaar aangehouden wegens belediging. Dat gebeurde rond 21.30 uur op de Hamdijk, nabij het voetbalveldje. Agenten bekeurden daar een man die zonder rijbewijs reed. De Bredanaar gedroeg zich vervelend en bemoeide zich met het werk van de agenten. Na wat verbaal gesteggel over en weer bleef de Bredanaar beledigingen uiten aan het adres van de agenten en was de maat vol en werd de man aangehouden. Een groep van enkele tientallen jongeren uitte daarbij bedreigingen in de richting van de agenten en de Bredanaar zelf gaf zich ook niet zonder slag of stoot gewonnen. Hij kon uiteindelijk in de politiewagen worden gezet, waarna agenten, gelet op de agressieve sfeer, snel vertrokken. Op het bureau werden in een tasje van de Bredanaar zestien bolletjes harddrugs, vermoedelijk cocaïne, gevonden. Hij is in verzekering gesteld.

Dronken bestuurder aangehouden

BREDA: Een 27-jarige Bredanaar is maandagmorgen rond 00.30 uur op de kruising Van Coothplein-Markendaalseweg aangehouden wegens rijden onder invloed van alcohol. De man reed met hoge snelheid en remde zeer krachtig voor de verkeerslichten. Agenten die op de Fellenoordstraat stonden, spraken de man aan op zijn rijgedrag. Daarbij viel hen op dat hij naar alcohol rook. De automobilist blies vervolgens 705 ug/l, ruim meer dan drie maal de maximaal toegestane hoeveelheid van 220 ug/l. De Bredanaar kon zijn rijbewijs inleveren. Na verhoor is hij heengezonden; tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Snelheidscontroles resulteren in bijna 400 bekeuringen

BREDA: Bij snelheidscontroles afgelopen weekeinde in Rijsbergen, Prinsenbeek, Breda en Baarle-Nassau zijn in totaal 389 bekeuringen uitgedeeld. Er werden 2866 bestuurders gecontroleerd op de Nieuw-Ginnekensebaan (Rijsbergen), Schutsestraat (Prinsenbeek), Graaf Engelbertlaan (Breda) en Loveren (Baarle-Nassau). De hoogst gemeten snelheid werd geklokt op de Graaf Engelbertlaan. Daar is 70 km/uur toegestaan, maar een automobilist reed er met 119 km/uur over heen. Hij kan een flinke bekeuring in de bus verwachten.

Aanhouding wegens huiselijk geweld

ETTEN-LEUR: Een 53-jarige inwoner van Etten-Leur is maandagmorgen rond 11.45 uur aangehouden op verdenking van huiselijk geweld. Zijn vriendin meldde zich bij de politie nadat ze die ochtend door de man diverse malen flink geslagen zou zijn. Dat gebeurde in een woning in de wijk Grauwe Polder. De man uit Etten-Leur is in verzekering gesteld.

Auteur: Andre van den Hul