Provincie Noord-Holland

Eerste Wandelvierdaagse Alkmaar geslaagd evenement

2-7-2007

Meer dan 2500 wandelaars zijn zaterdag gefinished op het Waagplein in Alkmaar na vier dagen wandelen in de regio. Woensdag 27 juni waren ze met ruim 2700 deelnemers van start gegaan in de eerste Wandelvierdaagse van Alkmaar.

De wandelaars hebben vier dagen kunnen genieten van de verschillende landschappen rondom Alkmaar. Ze liepen achtereenvolgens de Duin- en strandroute, de Schermerroute, de Beemsterroute en de Geestmerambachtroute. Jaap Bond, gedeputeerde recreatie en toerisme, gaf woensdag het startschot. De provincie Noord-Holland was een van de sponsors van het evenement.

Noord-Hollandpad
Gedeputeerde Jaap Bond gaf woensdag het startschot.

Een deel van het parcours naar de Beemster voerde de deelnemers, in de plensende regen, over het Noord-Hollandpad. Deze langeafstandswandelroute van 200 kilometer van Den Oever naar Huizen loopt over boerenland en dijken, en is ontwikkeld in opdracht van de provincie. Wie nader wil kennismaken met het Noord-Hollandpad kan zn licht opsteken bij www.noord-holland.com.

Wandelaars liepen bij De Rijp over het Noord-Hollandpad door de Eilandspolder en Grootschermer naar Alkmaar.

Biologisch appelsap zeer populair
Op de verschillende routes kregen de wandelaars van de provincie biologisch appelsap uit Noord-Holland aangeboden. Daarmee werd ingehaakt op de provinciale promotie van biologische producten. De verfrissende drank vond gretig aftrek: maar liefst 912 liter Olmenhorst Appelsap verdween er in de dorstige kelen.

Bij de stempelposten kregen de wandelaars van de provincie biologisch appelsap aangeboden.

Geef uw mening! Reageer op dit bericht