Ingezonden persbericht


Emerson Network Power en Dell lanceren Energy Smart-oplossingen

Hogere prestaties en lager energieverbruik

Helmond, 2 juli 2007 - Emerson Network Power, onderdeel van Emerson (NYSE: EMR) en wereldwijd marktleider op het vlak van Business-Critical Continuity, heeft een samenwerkingsverband met Dell gesloten. Beide bedrijven introduceren een oplossing waardoor gezamenlijke klanten hun datacenters kunnen uitbreiden en tegelijkertijd hun energiekosten kunnen verlagen.

De Dell-Liebert Energy Smart-oplossingen omvatten Dells PowerEdge Energy Smart-servers met Liebert XD en Liebert DS koelsystemen. De oplossingen maximaliseren de prestaties, dichtheid en efficiëntie van datacenters. De Dell-Liebert Energy Smart-oplossingen kunnen de prestaties met wel 80 procent verhogen en de stroomkosten met wel 42 procent verlagen, terwijl de hoge mate van beschikbaarheid en business continuity gegarandeerd blijven. Hierdoor kunnen klanten hun IT-omgevingen vereenvoudigen, hun stroomverbruik reduceren en optimaal gebruik maken van de ruimte in hun datacenters.

Het innovatieve Liebert XD-systeem biedt hoge capaciteit overhead- of rack-koeling en maakt gebruik van een zeer efficiënt koelmiddel dat constant rondgepompt wordt. Dit resulteert in een betere datacenterkoeling zonder dat daarvoor de datacenterinfrastructuur aangepast hoeft te worden. Dit systeem wordt ondersteund door de Liebert DS, het enige precisie koelingsysteem dat Digital Scroll-comprocessoren met een variabele capaciteit gebruikt. Dit is een systeem dat de koeling in de ruimte optimaliseert en tegelijk de vochtigheid controleert en ongewenste stofdeeltjes uit de lucht filtert. Deze systemen zijn gekoppeld aan Dells PowerEdge-servers. Op deze manier kunnen Emerson Network Power en Dell zeer schaalbare en efficiënte 'high performance' IT-omgevingen creëren.

"Stroomverbruik en koeling en de technische systemen die ze ondersteunen worden steeds afhankelijker van elkaar", zegt Steve Madara, vicepresident en general manager van Liebert Precision Cooling Emerson Network Power. "Door samen te werken met vooraanstaande technologieleveranciers zoals Dell, kunnen wij prestaties optimaliseren, grotere efficiency realiseren en omgevingen met grotere capaciteit ondersteunen."

De Dell-Liebert Energy Smart-oplossingen zijn wereldwijd beschikbaar en worden door beide organisaties in de markt gezet.

Over Emerson Network PowerTM
Emerson Network PowerTM, een divisie van EmersonTM (NYSE: EMR), is wereldwijd marktleider op het vlak van Business-Critical Continuity. Het bedrijf biedt op maat gemaakte, flexibele en betrouwbare oplossingen die bedrijfskritische technologie-infrastructuren beschermen. Emerson Network PowerTM biedt een breed scala van producten, zoals UPS-systemen, precisiekoelings-, connectiviteits- en geïntegreerde producten en diensten voor computer-, communicatie-, gezondheids- en industriële systemen, en wordt daarbij ondersteund door een grote serviceorganisatie. De belangrijkste producten binnen het Emerson Power NetworkTM-aanbod zijn Liebert, ASCO en Astec. Voor meer informatie over Emerson Network PowerTM EMEA: www.eu.emersonnetworkpower.com

Over EmersonTM
EmersonTM (NYSE: EMR), gevestigd in St. Louis (VS), brengt technologie en engineering samen in innovatieve oplossingen. Het bedrijf levert deze vanuit diverse divisies als noodstroomvoorziening, procesbeheer, industriële automatisering, klimaattechnologie en gereedschappen. EmersonTM realiseerde in het fiscale jaar 2006 een omzet van 20,1 miljard dollar.