Ingezonden persbericht


Vrijstelling voor samenwerkende MKB-winkeliers moet worden verlengd

Leidschendam maandag 2 juli 2007

Op grond van artikel 15 Mededingingswet kan vrijstelling van het verbod in artikel 6 van de Mededingingswet worden gegeven. Thans geldt tot 1 januari 2008 een vrijstelling voor samenwerkingsovereenkomsten in de detailhandel. Deze vrijstelling is van groot belang voor MKB-winkeliers die commercieel samenwerken in een inkoop- of verkooporganisatie.

Retail Partners Nederland (RPN) heeft minister Van der Hoeven van Economische Zaken officieel verzocht om de vrijstelling, die thans voor bepaalde tijd is verleend, om te zetten in een vrijstelling voor onbepaalde tijd. Uit eerder overleg met de woordvoerders in de Tweede Kamer is gebleken dat een ruime kamermeerderheid voor het verlengen van de vrijstelling is.

De vereniging Retail Partners Nederland promoot het belang van commerciële samenwerking in de detailhandel en vertegenwoordigt 11 retailserviceorganisaties in de non food detailhandel. Bij de leden van RPN zijn 5.000 zelfstandige winkeliers aangesloten, met een totale consumentenomzet van ca. ¤ 5 miljard.
Bericht voor de redactie:

Nadere informatie kunt u verkrijgen bij Retail Partners Nederland Telefoon: 070 - 301 01 94 of 06 10933119.