Winvision's Digitaal Portfolio (DPF) ondersteunt studenten aan het Koninklijk Conservatorium bij ontwikkeling competenties

DPF sluit naadloos aan op competentiegerichte aard van muziekonderwijs

Nieuwegein, 2 juli 2007 - Het Koninklijk Conservatorium in Den Haag heeft via Surfdiensten een overeenkomst gesloten met Winvision voor de aanschaf van het Digitaal Portfolio 3.0. Het Digitaal Portfolio (DPF) is een door Winvision ontwikkelde toepassing die studenten ondersteunt bij het ontwikkelen van hun competenties en het bijhouden van hun vorderingen. Het Conservatorium gaat DPF volledig integreren met de Microsoft SharePoint-portal van de organisatie, die in het najaar van dit jaar wordt gelanceerd. Vanaf dat moment zullen alle eerstejaarsstudenten met een digitaal portfolio gaan werken.

"De opleidingen die het Koninklijk Conservatorium aanbiedt, zijn vanuit hun aard uiterst competentiegericht. Of iemand nu piano of viool speelt, zingt of danst: onze studenten zijn vanaf het allereerste begin van hun muzikale of dansante ontwikkeling als vanzelfsprekend bezig met het ontwikkelen van hun competenties", aldus Jelle Veenstra, lid van de directie van het Koninklijk Conservatorium en verantwoordelijk voor de ondersteunende afdelingen van de organisatie. "Met het Digitaal Portfolio hebben we een aanvullende mogelijkheid om onze studenten te begeleiden bij de ontwikkeling van hun talenten. Zo kunnen zij straks al hun werk als MP3-bestanden, composities, onderzoeken, video-opnames etc. in hun portfolio opslaan. Zij kunnen daar eigen reflecties aan toevoegen en docenten of deskundigen van buiten vragen feedback op hun 'product' te geven. Maar ook theoretische opdrachten, persoonlijke opleidingsplannen en persoonlijke activiteitenplannen kunnen in het portfolio worden opgenomen. Op die manier ontstaat een goed beeld van hetgeen een student op een bepaald moment heeft bereikt."

Integratie met SharePoint

Het Winvision Digitaal Portfolio wordt volledig geïntegreerd met de nieuwe portal die het Conservatorium op dit moment ontwikkelt. Dit portal richt zich op zowel studenten als docenten en medewerkers en zal hen uiteenlopende mogelijkheden gaan bieden voor het uitwisselen van informatie en het samenwerken aan projecten, onder andere met behulp van teamsites, discussiefora en dergelijke. Daarnaast zal de portal ook organisatorische processen gaan ondersteunen zoals bijvoorbeeld het aanvragen, goedkeuren en monitoren van (muzikale) producties.

"SharePoint van Microsoft is populair bij instellingen in het hoger onderwijs. De mogelijkheid tot integratie met Microsoft SharePoint maakt Digitaal Portfolio een mooie toepassing. Behalve aan instellingen binnen het hoger onderwijs en onderzoek, zullen wij Digitaal Portfolio via onze partnerorganisatie SLBdiensten ook aanbieden richting ROC's en het voortgezet en voorbereidend beroepsonderwijs", aldus Jan Bakker, Managing Director bij SURFdiensten.

Digitaal Portfolio

Het Digitaal Portfolio van Winvision ondersteunt studenten in het voorgezet, hoger en wetenschappelijk onderwijs bij het ontwikkelen van hun competenties en helpt hen hun voortgang bij te houden. Het Digitaal Portfolio omvat alle fasen van het leertraject en geeft studenten de beschikking over diverse hulpmiddelen voor het opstellen van een persoonlijk ontwikkelingsplan en een persoonlijk activiteitenplan alsook voor het verzamelen van bewijsmateriaal, beoordelingen en feedback. Winvision biedt een Summatief Portfolio met Reflectie en Presentatie in dezelfde omgeving. Samen met Microsoft Office SharePoint Server (MOSS) 2007 biedt DPF een geïntegreerd, opener en goedkoper alternatief voor merkgebonden VLE (Virtual Learning Environment) -oplossingen.

SURFdiensten

SURFdiensten maakt grensverleggend onderwijs en onderzoek mogelijk. De ICT-dienstverlener biedt studenten, docenten, onderzoekers en medewerkers software, content en services tegen lage prijzen. SURFdiensten werkt nauw samen met SLBdiensten en APS IT-diensten. SLBdiensten levert ICT-producten en -diensten aan het BVE-veld, het voortgezet onderwijs en voorbereidend beroepsonderwijs, APS IT-diensten aan het primaire onderwijs. SURFdiensten maakt deel uit van SURF, waarin universiteiten, hogescholen en onderzoeksinstellingen nationaal en internationaal samenwerken bij de realisering van innovatieve ICT-voorzieningen.



Ingezonden persbericht