ABVAKABO FNV

Leden schippersinternaten akkoord met nieuwe cao

Op de ledenraadpleging op 27 juni j.l. en bij de schriftelijke en email reacties zijn uitsluitend positieve reacties binnengekomen. De cao Schippersinternaten 2007 is hiermee vastgesteld.

Schippersinternaten scoren slecht op arbeidsvoorwaarden

Inmiddels heeft ook de Human Capital Group het rapport over de arbeidsvoorwaarden van de Schippersinternaten in concept opgeleverd. Wij hebben dit besproken en nog enkele op- en aanmerkingen gemaakt, deze zullen verwerkt worden. Dit rapport vergelijkt de arbeidsvoorwaarden van de schippersinternaten met aanpalende sectoren, waaronder de Jeugdzorg. Het concept laat overduidelijk zien dat de schippersinternaten over het algemeen op nagenoeg alle arbeidsvoorwaarden slecht scoort. Alle sectoren belonen beter, wij verwachten nog voor het einde van de vakantieperiode met u in gesprek te gaan over het rapport. U kunt van ons bericht ontvangen.

Wij verwachten dat met de uitkomsten van dit onderzoek de aandacht van de politiek gevestigd wordt op de volstrekt ontoereikende financiering per kindplaats. Wij doen dit in samenwerking met u en uw werkgever. De vakantieperiode zal door cao-partijen gebruikt worden om te beraadslagen hoe we dit het beste kunnen aanpakken. 02-07-2007, Welzijn | Meer over: schippersinternaten, welzijn |