Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

Rechercheteam flyert op mogelijke vluchtroute verkrachter

Doetinchem, 02-07-2007 o Het rechercheteam dat onderzoek doet naar de gewelddadige verkrachting van een 34-jarige vrouw in een flat aan de Beethovenlaan verspreid maandag (2/7) zon 1000 flyers op de mogelijke vluchtroute van de verdachte. Het team wil hierin mensen oproepen om dinsdagavond even na 21.00 uur op Nederland 1 naar Opsporing Verzocht te kijken. Hierin worden gerichte vragen aan de kijkers gesteld.

Bewoners van de Beethovenlaan, de Mozartlaan en directe omgeving krijgen maandag een speciale flyer van de politie, waarin zij mensen dringend vraagt om dinsdagavond naar het programma van Opsporing Verzocht te kijken.

In het programma wordt aandacht besteed aan de gewelddadige verkrachting van een jonge vrouw, die op donderdagochtend 7 juni j.l. tussen 09.15 en 10.00 uur plaats vond in een flatwoning aan de Beethovenlaan.

Het slachtoffer werd door een vermomde jongeman bedreigd en meerdere malen verkracht. Om herkenning te voorkomen had hij ondermeer een zogenaamde carnavalspruik op. Om te voorkomen dat de vrouw zich kon verzetten bond hij haar handen vast!

In het programma worden ook enkele achtergebleven voorwerpen getoond. Het rechercheteam dat sindsdien uitvoerig onderzoek doet, maakt als onderdeel van haar opsporingsonderzoek dinsdag gebruik van dit medium. Ook in Spits en Arbeidsvitaminen wordt aandacht aan het programma besteed.

Opvallend in het signalement van de verdachte (tussen de 20 en 30 jaar), smal tot mager postuur en ongeveer 1.75 lang, is de tatoeage op zijn borst. Deze is van een vogel of daarop gelijkende afbeelding. Hij droeg, zoals eerder aangegeven een groen poloshirt met lange mouwen.

Mensen met informatie kunnen het programma Opsporing Verzocht bellen, maar ook het rechercheteam. Dit kan via 0900 8844. Anoniem bellen kan ook via Meld Misdaad Anoniem. Het telefoonnummer hiervan is 0800 7000.