FNV Bondgenoten

FNV Bondgenoten: cabinepersoneel KLM demonstreert bij afscheid topman Leo van Wijk

Het cabinepersoneel van KLM houdt morgen een demonstratie bij de afscheidsreceptie van KLM-topman Leo van Wijk. Het cabinepersoneel demonstreert morgen om een beter cao-bod af te dwingen. FNV Bondgenoten stelde KLM daartoe vorige week nog een ultimatum.

De demonstratie bestaat er uit dat een paar honderd man/vrouw cabinepersoneel morgen aan de receptiegasten een brief overhandigt waarin wordt uitgelegd wat werknemers in hun cao geregeld willen zien.

Het gaat voornamelijk om maatregelen om de hoge werkdruk tegen te gaan. De actie is bedoeld om nogmaals een signaal af te geven aan KLM. "Wij zijn nog niet zo ver dat we het bijltje er bij neer gooien, maar dat moment komt wel per dag dichterbij als er niet snel een nieuwe CAO is. Daarom grijpen we het afscheid van Leo van Wijk aan om in onze vrije tijd een signaal af te geven aan de directie van onze KLM. Een signaal dat luidt: neem ons serieus en geef ons het vertrouwen terug dat wij in de KLM en in haar leiding hebben gehad. Stel ons in staat om weer trots te zijn op het feit dat wij bij de Koninklijke Luchtvaart Maatschappij werken en kom met ons tot een CAO die de KLM en onze inzet waardig is", staat in de brief die de receptiegasten wordt overhandigd.

Het ultimatum aan KLM loopt zaterdag 14 juli 12.00 uur af. De luchtvaartmaatschappij heeft tot dan de tijd om in te gaan op de vakbondseisen voor de nieuwe cao KLM Cabinepersoneel. Gebeurt dit niet, dan leidt dit tot het uitroepen van onder andere werkstakingen. Het wordt dan de eerste keer dat het cabinepersoneel van KLM actie voert.

Onder de cao voor het KLM Cabinepersoneel vallen ongeveer 8.500 stewards en stewardessen.

---